Zatalasala se javnost nakon prepiske trenera Jedinstva iz Brčkog Vidoja Zarića, koji je otvoreno pozivao prvotimca Sloge iz Gornjeg Crnjelova Dragišu Komarčevića, da proda, ili pusti utakmicu koja se igra ovog vikenda između ova dva rivala. Klub iz Brčkog ekspresno je reagovao i smjenio trenera Zarića, a saopštenje prenosimo u cjelosti:

Saopštenje za javnost :

Povodom medijskih natpisa o prijetnjama prvotimcu ekipe Sloge iz Gornjeg Crnjelova od stane šefa štručnog štaba našeg kluba.

– FK Jedinstvo Brčko najoštrije osuđuje postupak šefa stručnog štaba. Ovom prilikom želimo da obavjestimo širu javnost da je rano jutros zasjedao upravni odbor kluba i donesena je odluka da se “trener” koji posjeduje “A licencu” Vidoje Zarić smjenjuje sa dužnosti šefa stručnog štaba. Klub neće i ne može dozvoliti nikom da svojim postupcima uništava i blati ime kluba koji egzistira još od davne 1919 godine.Pitamo se kako jedan sportski radnik koji posjeduje “A licencu” može sebi dozvoliti ovakvo prije svega nesportsko ponašanje i da li su to metode kojima treba da se koristi prije svega jedan pedagog i kakvu poruku šalje mladim igračima.Od njega zahtjevamo da se javno izvine prije svega našem klubu jer je nanjeo ogromnu štetu a naravno i prvotimcu ekipe iz Crnjelova . Ovom prilikom se još jednom ispred FK Jedinstvo BRČKO izvinjavamo prvotimcu OFK Sloga Gornje Crnjelovo na neprijatnosti koju je doživio. Našim sportskim prijateljima iz Gornjeg Crnjelova želimo čestitati na osvojenom prvom mjestu i plasmanu u Prvu ligu RS.

UO F.K.Jedinstvo Brčko