Fudbaleri Željezničar Sport Team počeli su pripreme za nastavak sezone u Prvoj Ligi Republike Srpske, a prozivci i prvom treningu prisustvovao je 21 igrač.

Trener Branislav Krunić ističe da će cijele pripreme biti obavljene u Banjaluci.

– Prvih nekoliko dana ćemo raditi testiranja, a potom ćemo polako ulaziti u bazični dio priprema i rad sa loptom . Prva kontrolnu utakmicu, 27. januara, odigraćemo protiv Metalegea iz Jajca, 17. februara ćemo igrati protv Rudara iz Prijedora, a planiranio je da dogovorimo još nekoliko kontrolnih mečeva – rekao je trener i igrač Željezničar Sport tima Branislav Krunić.   

On je dodao da se u klubu razmišlja o pojačanjima, a prelazni rok traje do 10. februara.

– Priključili smo nekoliko mladih igrača prvom timu, a plan je da se pojačamo sa još nekoliko fudbalera u zavisnosti od našeg finansijkog okvira. Odlaskom Jovana Vladimira Pavlovića sigurno nam je potrebno jedno pojačanje na poziciji štopera, a još ne znamo da li će nas napustiti golman Kukrika tako da razmišljamo i o golmanu – dodao je Krunić koji ističe da je i dalje osnovni cilj opstanak u Prvoj ligi RS. 

– Iako teoretske šanse za plasman u Ligu za prvaka postoje, propustili smo dosta prilika u prvom delu sezone. Neke utakmice smo izgubili naivno što je posledica našeg neiskustva. Sada smo dodatno podmladili ekipu tako da naš osnovni cilj ostaje afirmacija mladigh igrača i opstanak u prvoj ligi RS, a mislim da opstanak u ligi nije upitan – zaključio je Krunić.

Od naredne sezone ekipa Željezničar sport tima domaće utakmice trebalo bi da igra na svom terenu na Predgrađu.

Igrači koji su bili na prozivci

Stefan Pupovac, Nikola Ćetković, Ostoja Šaula, Boris Ostojić, Nemanja Tadić, Aleksandar Kević, Nikola Jovanović, Marko Petković, Sergej Kalabić, Pavle Knežević, Nikola Kuprešak, Nikola  Jokanović, Srđan Ružičić, Igor Kuzmanović, Dejan Bosančić, Luka Malić, Bojan Marković, Staša Baštić, Adonis Bilal, Nikola Marjanović, Branislav Krunić.