Aleksandar Vukotić već 10-ak dana vrijedno trenira u svom novom klubu Vasland Beveren. Visoki štoper ovog ljeta napravio je najvrijedni transfer u istoriji ovog belgijskog prvoligaša, kada je iz Krupe stigao u Beveren za iznos od 345.000 evra, a u klauzuli stoji da će Krupa zaraditi još 10 odsto od sledećeg transfera Vukotića, naravno ako ga bude.

Za sada Vukotićeva želja je da se prvo izbori za mjesto standardnog prvotimca u Beverenu.

Imamo stvarno izuzetne uslove za rad. Pored glavnog terena, imamo još 4 ili 5 pomoćnih, te teretanu koja izgleda kao svemirski brod. Idealni uslovi za rad i vidi se da se radi o organizovanom klubu koji zna šta hoće. U skladu sa infrastrukturom su i ambicije, želja je da probamo da uđemo u plej – of sa velikanima Standardom, Anderlehtom, Brižom,…ali vidjećemo već. Znam da to neće biti lako ostvariti, ali opet, zeleni teren je jedino mjerilo. Prihvatili su me stvarno na odličan način i pomažu mi da se što prije uklopim u ekipu – poručuje Vukotić, koji je od kluba dobio stan na korišćenje, a kao po pravili u prvim koracima u Belgiji najvišpe mu pomažu „igrači naše gore list“.

Odigrali smo jednu utakmicu i pobjedili 4:0 jednog niželigaša, uklapamo se polako. Najviše se družim sa momcima iz Hrvatske i  Crne Gore, ali i sa svim momcima sam ok. Karlo Lulić i  Aleksandar Boljević, koji je ovdje već tri sezone, kao domaći, pa nas uvodi u sve polako. Za sada je kao u bajci, neka tako i potraje raportirao je iz Beverena Aleksandar Vukotić.