Aleksandar Vukotić pojaviće se u ponedjeljak na prozivci u Krupi, ali da li će ostati, e, to je već duga stvar….Stameni štoper zapeo je za oko čelnicima najtrofejnijeg kluba Balkana, Crvene Zvezde! A, poziv sa “Marakane” se ne odbija…Da je ovaj stvar otišla daleko vidi se i po najavi specijalizovanog sajta moja “www.mojacrvenazvezda.net”, koji je posvetio veliku pažnju fudbaleru koji je nedavno izborio mjesto u idealnih 11 u tek završenoj sezoni u Premijer ligi BiH.

Uostalom, najbolje da se sami uvjerite, koliki je prostor dobio Vukotić, i kako je detaljno skautiran, a veliki to ne rade bez razloga…..

Sledeći igrač kojeg ćemo vam predstaviti je zanimljiv mladi fudbaler iz komšiluka, koji igra na nama deficitarnoj štoperskoj poziciji.
Aleksandar Vukotić
Godište : 22.07.1995.
Pozicija : Štoper
Visina : 202cm
Težina : 93kg
Državljanstvo : Srbija
Klub: Krupa
Ugovor do: 30.06.2019.
Aleksandar Vukotić je kapiten Krupe, četvrtoplasirane ekipe Premijer lige BiH. Reč je o fudbaleru koji nas mnogo podseća na Žarka Markovića. Visok igrač, odličan u duel igri, dobar u vazduhu. Dobija većinu vazdušnih duela. Ono što je veliki plus jeste što ima solidnu brzinu za svoju visinu, dug korak i nije trom. Nije ni neki brzac, ali se dobro kreće i postavlja u odbrani i odlično koristi svoj dug korak, tako da dobro nadoknađuje to što nije preterano brz.
Solidno pokriva prostor i ima pravovremene startove. Duge noge mu pomažu da često iščačka loptu i u situacijama gde na prvi pogled izgleda da ga je igrač prošao. Postavljanje takođe solidno. Lepo čita igru i ima osećaj za prostor.
Za štopera, pogotovo štopera svoje konstitucije, ima i solidnu kontrolu lopte, kao i dugi pas. Upravo dugi pas je nešto što bi moglo biti njegovo dodatno oružje u karijeri, samo treba još malo da radi na istom, ali ima potencijala. Ako bude radio još na tom pasu, oštrini i preciznosti lopte, imati igrača takve konstitucije, sa dobrim dugim pasom je prava retkost.
U nekim opasnijim situacijama ne rizikuje mnogo i pre će da ispuca loptu nego izgubi istu, što je dobro, jer će retko doći u situaciju da izgubi loptu na tvojoj polovini.
Veliki plus kod Vukotića je što je opasan posle prekida, dobro igra glavom, a shodno konstituciji odličan u igri u vazduhu.
Svakako je reč o igraču koji treba još da se brusi, kome fali rutine i iskustva i jačih mečeva u nogama, ali igrač koji ima potencijala da postane vrlo dobar štoper. Retki su štoperi ovakve konstitucije koji umeju i nešto sa loptom i koji nisu tromi i nepokretni.
Koliko bi u ovom momentu bio pojačanje za startnih 11, zavisi od dosta faktora, kako bi se snašao na naš stil igre, ko bi mu bio saigrač itd. Ali bez obzira na to po nama igrač kojeg bi trebalo dovesti, jer je ovo sada verovatno i poslednji voz jer postoje interesovanja za njega pojedinih klubova iz Austrije i Nemačke. Posle odlične sezone u Krupi, verovatno se neće više od leta zadržati tamo.
Šteta bi bilo da kroz par godina pričamo o njemu kao i o Žarku danas, kojega priželjkuje veliki broj naših navijača par sezona unazad, kao igraču kojeg smo imali ispred nosa, a nismo ga ugrabili.
Vukotić je mlađa, jeftinija i još nebrušena verzija Žarka i neko ko uz malo rada može postati dobar štoper. Obeštećenje sigurno ne bi bilo veliko i smatramo da bi vredelo probati sa njim i da bi se to višestruko isplatilo.
Inače dečko je Zvezdaš i nedavno je u jednom intervjuu izjavio da mu je san da zaigra za Crvenu zvezdu, tako da verujemo da u slučaju ponude sa Marakane i nekog inostranog kluba dileme ne bi bilo.