Košarkaši Vrbasa novu sezonu otvorili su pobjedom! Oni su pobijedili dobru ekipu KKI Sana iz Sanskog mosta rezultatom 76:59.
Banjalučani koji su ovom utakmicom stratovali u sezoni gdje će se takmičiti na više frontova, Premijer ligi BiH, Regionalnoj NLB ligi, Kupu evrope, te Kupovima BiH i Republike Srpske, utakmicu su počeli vidno nervozni jer nisi dovoljno trenirali pred početak sezone uglavnom zbog nedostatka dvorana za trening što je postao akutni problem.
Trener Matić u nastupajućoj sezoni može računati na prošlogodišnji igrački kadar, a u teški ciklus utakmice se ulazi bez ijednih novih koilica po prvi put od osnivanja kluba. Gosti iz Sanskog mosta koji su inače težak protivnik u utakmicu su ušli rasterećeniji, a domaćin u vidnom grču zbog važnosti prve utakmice. Prva četvrtina je bila prilično nervozna koju su domaći ipak dobili sa 19:8 i stekli očekivanu prednost za nastavak .
U drugoj četvrtini gledaoci su mogli vidjeti tečniju igru oba rivala, a ipak je prednjačio domaćin koji je ovaj dio igre dobio sa24:15, pa su na poluvrijeme otišli prednošću sa 20 poena, to jest 43:23.
Treća četvrtina pripala je gostima iz Sanskog mosta rezultatom 17:15 pa se u poslednji dio igre ušlo sa prednošću domaćima od 17 poena  koji su gotovo izvjesno bili nedostižni za goste.
Poslednja četvrtina igrala se koš za koš pa je završena rezultatom 18:18 pa je na semoforu zapisan krajnji rezultat 76:59. Za KKI Vrbas u ovoj premijernoj utakmici sezone su nastupili: Ignjatović 10, Nedić, Duvnjak 4, Štimac 7, Modronja 11, Ritan 4, Demirović 11, Sikima 4, Švraka 6, Ćejvan 19, Brkić i Likić.  Sa klupe ekipu su vodili trener Goran Matić i pomomćnik Milica Gvozdenović. Trener Matić je često rotirao tako da su u igru ulazila 10- orica igrača to jest svi osim Likići i Brkića. Najraspoložrni strijelac je bio Ćejvan, a i svi ostali su zadovoljili svojom igrom. Recimo da su susret korektno sudili Rađević iz Banjaluke i Ferizović iz Bihaća.
-Mi smo ušli nervozno u utakmicu svjesni da se nismno dovoljno pripremili iz objektivnih razloga, ali smo ipak pokazali da posjedujemo kvalitet i u svim elementima igre smo nadvisili protivnika i zasluženo pobijedili. Vjerujemo da smo ovom pobjedom ušli u željeni ritam, jer pred nama je niz teških utakmica, a nadam se odbrani titula koje smo osvojili prošle godine koja nam je bila najuspješnija od postanka kluba – rekao je kapiten Ignjatović i dodao da se nada i pored niza problema da će se na kraju sezone radovati odbranjenim trofejima iz prošlogodišnje sezone.
-Po prvi put ulazimo u novu sezonu bez ijednih novih kolica, nismo ni ostalu opremu zanovili zbog financijskih sredstava, ali smo sačuvali igrački kadar i vjerujemo da ćemo i ovu sezonu odigrati kao i predhodnu. Mi koji smo najbolji sportski kolektiv u RS, pa i u BiH sigurno zaslužujumo bolji tretman od društvene zajednice i nadamo se da će to biti i prepoznato. Već u subotu putujemo u austrijaki Grac gdje igramo dvije utakmice u okviru NLB lige gdje takođe branimo šampionsku titulu. Samo taj put iziskuje trošak od 5.ooo KM, a gotovo su nam neophodna makar dvoja nova kolica koja koštaju 20-ak hiljada KM. Nadamo se da ćemo konačno postati prepoznati po velikom broju trofeja koje osvajamo i tako promovišemo grad Banjaluku i Republiku Srpsku pa i BIH, i očekujemo da naši uspjesi budu adekvatno vrednovani. Ne može se obezbijediti adekvatno finansiranje sportskih klubova bez sistemskog rešenja koje se mora usvojiti kao trajan dokument – rekao je predsjednik KKI Vrbasa gospodin Marinko Umičević i zahvalio se gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću Predsjedniku VladeRS  Željki Cvijanović i predsjedniku RS Miloradu Dodiku, koji klub pomažu u granicama sa svojim mogućnostima. 
Vidosav Đurđević