KKI Vrbas pobjednik je vrlo jakog turnira koji se igrao u slovenačkom gradu Kidričevo.

Na turniru su učestvovale reprezentacije Slovenije, Rusije , Austrije I KKI Vrbas  koji je i prošlogodišnji pobjednik ovog turnira.

Banjalučani su u prvoj utakmici pobijedili vrlo jaku ekipu Rusije koja se nalazi na pripremama u Sloveniji rezultatom 64:59. Ova utakmici je bila  repriza prošlogodišnjeg polufinala kada su  protivnici vodili rovovsku borbu u kojoj je reprezentacija Rusije nametnula pressing, ali je  Vrbas ipak slavio na kraju. Tada je i stvoreno rivalstvo između ove dvije ekipe, koje se za pobjedu bore do poslednje sukunde.

U drugoj, to jest finalnoj utakmici Vrbas je bio ubjedljivo bolji od  ekipe  Austrije i  pobijedio rezultatom 67:47.

Na ovom turniru se posebno istakao Čejvan koji je  proglašen najboljim  igračem   turnira.

– Svakako da je dobra vijest da smo nastavili kontuitet pobjeda  Iako je prvenstvo, NLB liga, Kup BiH davno završeno, mi smo nastavili i dalje da treniramo, pa se na ovom turniru pokazalo da su igrači spremni i za teške mečeve.  I na ovom turniru smo pokazali da smo jedna od najboljih ekipa jugoistočne Evrope i da se uspješno možemo nositi sa vrlo teškim protivnicima. Od srca čestitam svojim igračima koji su velikom borbenošću osvojili još jedan prestižni  turnir. Doživjeli smo da  po drugi put  pobijedimo rusku reprezentacije pa se uz njihovu himnu čula i naša klupska himna, što je svakako velika čast –  rekao je vidno sretan predsjednik KKI Vrbasa Marinko Umičević.

Vidosav Đurđević