Najvažniju, onu životnu bitku dobio je! Vratio se “iz mrtvih” i nakon višemjesečnog odsustva evo ga ponovo na fudbalskim terenima.
Petar Jelić, “alfa i omega” prvoligaša iz Modriče bio je na tribinama stadiona koji nosi ime po njegovom pokojnom ocu “dr Milan Jelić” u susretu sa Kozarom. Nažalost, nije imao mnogo toga da vidi, duel je završen bez pobjednika, ali i bez golova. Obje ekipe boriće se žestoko na proljeće da se uguraju u “Ligu šest”, kako bi izbjegli klackalicu zvanu opstanak.
I nije bio previše raspoložen za priču, jer neki pojedinci su ga razočarali, ali o tome će detaljnije na zimskoj pauzi.
-Još jedno kolo, pa slijedi pauza. Slijedi duboka analiza šta je urađeno, a šta propušteno u jesenjem dijelu. Sve strukture u klubu će da podnesu izvještaj, pa ćemo shodno tome djelovati u više pravaca.  U svakom slučaju jednom dijelu igrača ćemo se zahvaliti na saradnji, a ujedno i tražiti pojačanja na pozicijama koje su deficitirane. Niko još nije otpisan, ali niko više nije niti siguran. Iskreno, očekivao sam više i ne mogu se oteti utisku da smo mogli i morali mnogo bolje. Ali, šta je tu je, analize će sve pokazati, pred nama je – poručio je Petar, koji je kratko prokomentarisao i stanje u fudbalu Srpske:
-Da se ne lažemo, nije dobro. Zašto je tako, odgovor bi trebali dati oni koji vode savez, takmičenja, ali očigledno da pomaka prema naprijed nema. Imam osjećaj da je mladim ljudima zabranjen ulazak u fudbal, kao da se plaše da ne izgube svoje pozicije, i tako ukrug već godinama. Ako ovakvo stanje potraje, ti koji odlučuju na kraju će ostati sami, vjerovatno zadovoljni između sebe, ali pitanje svih pitanja je kuda ide fudbal Srpske. Mi više nismo konkurentni niti u BiH, o Evropi je teško i pričati – istakao je Petar Jelić.