Uprava mrkonjićke Slobode uspijela je ekspresno da rješi pitanje šefa stručnog štaba angažovanjem trenera Željka Vranješa, koji je u proljećnom dijelu šampionata sjedio na klupi banjalučkog BSK-a. Međutim, pred čelnim ljudima Slobode je teži dio zadatka da obezbjede kvalitetna pojačanja za ekipu, koje je ostale u prelaznom roku bez pet prvotimaca.

Naime, „Luke“ su napustili napadač Miloš Perović, igrači sredine terena Slaviša Maksimović i Želimir Đukarić, štoper Ognjen Jekić, te golman Vladan Kovačević koji se nakon pologodišnje pozajmice vratio u matični klub Sarajevo.

Ohrabruje činjenica da je u klubu ostao centarhalf Miloš Crnomarković i kapiten Bojan Sladojević, koji je imao planove da završi igračku karjeru, te ubojiti centarfor Miloš Srndović. On se nakon polugodišnje pauze zbog povrede koljena vraća na zeleni teren, što je veliko ohrabrenje za stručni štab i navijače  Slobode.

Vjernost klubu produžio je odlični golman Modić, bekovski par Lazendić i Gračanin, napadač Mihajlo Savanović, vezni fudbaleri Ognjen Topić, Srđan Malinović i Branko Peno. Tu su i mladi fudbaleri Mitrić, Vučković, Anđelić, Antić, Tešanović… koji su u proljećnom dijelu šampionata imali zapaženu minutažu kod trenera Čedomira Ćuluma. Sa ekipom radi i nekoliko mladih fudbalera iz klubova iz okruženja.

Predsjednik Upravnog odbora Milenko Milekić, kaže da Uprava kluba čini sve da ekipu pojača sa još nekoliko kvalitetnih fudbalera.

-Radimo na tome da ekipu pojačamo sa još jednim bekom, napadačem i veznim fudbalerom. Već sada imamo dobru ekipu i sa još par pojačanja imaćemo veću konkurenciju za prvi tim. Trener Vranješ svojski je zasukao rukave i vjerujem da će ekipa spremno dočekati početak prvenstva – rekao je Milekić.

Zbog kašnjena početka priprema od nekoliko dana, fudblaeri Slobode na stadionu „Luke“ imaju produžene treninge, kako bi što spremije dočekali početak šampionata. U planu je odigravanje pet, šest kontrolnih mečava, a prvi je u subotu sa juniroskom ekipom Borca u Banjaluci.

Slobodan Dakić