Fudbaleri Borca poraženi su u prvoj kontrolnoj utakmici na Zlatiboru od sastava Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije „Nezavisnost“ rezultatom 0:1. Jedini gol na utakmici viđen je u 25. minutu, kada je mrežu iza leđa Nemanje Trkulje zatresao Ilija Danilović. Ipak, poraz “crveno-plavih” nikoga nije previše zabrinuo, jer forma se brusi za mnogo važnije stvari koje slijede za nešto manje od mjesec dana.

Mogu biti zadovoljan  trkom i posjedom lopte. Dekoncentracija u realizaciji koštala nas je boljeg rezultata, ali bili smo dominantni čitavu utakmicu. Za prvu utakmicu uočene su greške, ali i dobre stvari. Ima vremena za unapređenje i ispravljanje uočenog. Ovo je tek početak.- Porazi uvijek bole, ali bolje da se sada dešavaju, nego kada bude borba za bodove – poručio je trener Željko Vranješ.

Banjalučani će drugi kontrolni meč odigrati u petak, 30. Juna, a rival je rumunski prvoligaš Konkordija.

Prva utakmica ,noge su još teške ,sigurno da poslije ove utakmice ne možemo dati neku ocjenu.  Imali smo svoje šanse, protivnik nije ništa napravio sem tog gola, ali i to je fudbal, i bolje da nam se takve stvari dešavaju sada, nego kad Prvenstvo krene. Pojedini igrači se još upoznaju tako da ja mislim da će nam vrijeme poslužiti ovdje da se još upoznamo i uigramo kako bi bili spremni za izazove koje nosi Premijer liga – istakao je Asmir Avdukić, iskusni čuvar mreže banjalučkog premijerligaša.