Prozivkom na Gradskom stadionu, koju je obavio trener Darko Vojvodić, fudbaleri Borca započeli su pripreme za predstojeću sezonu. Banjalučani će nakon turbulentne sezone, gdje su zbog licence ostali bez nastupa u Premijer ligi BiH, sezonu početi u Prvoj ligi Republike Srpske.
Vojvodić je na prvom okupljanju imao 26 fudbalera, među kojima je bilo i nekoliko novajlija. !Crveno-plavi” dres obukli su Đorđe Ćosić, Nikola Mazić, Demir Jakupović, Milan Šikanjić, Nikola Mojović, Igor Aničić, Saša Kajkut, Stefan Trivan i Bojan Batar.
Plan priprema još nije utvrđen, a najrealnija opcija jeste odlazak na desetodnevne pripreme na Tjentište, ali termin još  nije poznat, jer čeka se potvrda slobodnog termina za smještaj, a želja rukovodstva Borca je da to bude između 15. i 25. jula.

– Tu smo gdje smo, i ovo sve nas obavezuje da još jače uđemo u novu sezonu. Ako ništa drugo, Borac mora barem biti spremniji od svih drugih ekipa. Kao što vidite, doveli smo nekoliko kvalitetnih pojačanja, ali očekujem još nekoliko dolazaka. Cilj je da se ekspresno vratimo tamo gdje smo trebalo da budemo i sada, u Premijer ligu BiH – istakao je Darko Vojvodić.

Jedan od igrača od kojih se očekuje najviše jeste i napadač Saša Kajkut, kojem je ovo četvrti dolazak u Borac.

– Znamo svoj cilj, a to je povratak u najjači rang takmičenja. Igrao sam u nekoliko klubova u BiH, ali ovo će mi biti debi u Prvoj ligi Republike Srpske. Znam da će svi imati poseban motiv protiv Borca, ali baš zato moramo pokazati da smo najbolji – istakao je Kajkut.

Do odlaska na pripreme, fudbaleri Borca treniraće u Banjaluci, a vjerovatno će odigrati i jednu prijateljsku utakmicu, u kojoj bi rival bio federalni prvoligaš Metalege iz Jajca.

Spisak igrača

Goran Vukliš, Marko Savatović, Nemanja Trkulja, Siniša Dujaković, Danijel Majkić, Bojan Burazor, Aleksandar Radulović, Miloš Žeravica, Miloš Čudić, Đorđe Ćosić, Nikola Mazić, Demir Jakupović, Stefan Dujaković, Vladimir Arsić, Nikola Turanjanin, Milan Šikanjić, Petar Ilić, Marko Kujundžić, Nikola Mojović, Luka Damjanović, Igor Aničić, Saša Kajkut, Vladan Danilović, Stefan Trivan, Bojan Batar i Ljubiša Reljić.

“RTRS”