Rat na relaciji Veljko Malić – te dvojac iz RK Borac Marinko Umičević i Vladimir Branković nastavlja se, čini se još jačim intezitetom.

Na adresu našeg portala stiglo je otvoreno pismo Veljka Malića, koje prenosimo u cjelosti:

– Marinko Umičević i Vladimir Branković su ogledalo Borca i ujedno dijagnoza sporta i rukometa u Republici Srpskoj, a evo i zašto! Rukometni savez i rukometni sport su zarobljeni od strane Marinka Umičevića i Vladimira Brankovića. Već drugi put pokušavaju da dođu na čelo Rukometnog saveza RS na načine koji nisu u skladu sa Zakonom. Rukometni klub Borac je možda i u većim problemima, a svoje neznanje ovi ljudi prenose i na kompletan rukometni sport.

Izjave Brankovića koji se lažno predstavlja kao član UO Rukometnog saveza RS, da će skloniti ljude koji žive od rukometa, a ne za rukomet, govore o njihovom radu u Borcu. Naime, direktor Borca Branković je stigao u Rukometni klub Borac prije četiri godine u papučama i Opel kadetu, a sada vozi automobil od 50.000 KM!

U njegovim brojnim izjavama govorio je kako ne prima platu u Borcu. Pametnom dosta! Poznato je da Branković nastavlja da obavlja nečasne radnje svog predhodnika Borisa Đoge. Zbog toga nije tražio odgovornost  za dugove koje je ostavio Boris nakon svog mandata. Priča se da Branković uzima procenat od mladih igrača, koji dolaze u Klub, njihove kirije za stanovanje, ishranu…

Knjigovodstvo Rukometnog kluba Borac obavlja  biro koji vodi knjige njegove Fotokopirnice. Već nekoliko godina gradi Arenu “Borac” sa 1.000 mjesta. Već nekoliko godina pravi veliki Borac , a dugovi prema državi, igračima i dobavljačima samo rastu. Svi rukometni radnici u okruženju i danas spominju izmišljenu provalnu krađu u prostorijama RK Borac. Branković je prijavio krađu finansijske dokumentacije Kluba. Kome je ta dokumentacija potrebna, osim njemu i njegovim saradnicima. Rukometni klub Borac koji je uvijek bio nosilac rukometa u RS i šire, u posljednjih nekoliko dana predstavlja predsjednika Kluba i članove UO, a da isti nikada  nisu ni izabrani od strane Skupštine Kluba. Redovna Skupština Kluba koja je po Statutu morala da se održi u 2018. godini ni do dan danas nije održana.

Ovo su samo sitni detalji oko načina funkcionisanja nekada največeg Rukometnog kluba na ovim prostorima, poznatog širom Svijeta. Na isi način žele da organizuju i Rukometni savez RS.

Bez UO, bez predsjednika, bez finansijske dokumentacije, bez kontrole, bez ulaganja u mlade kategorije i bez sistema i plana rada naš Rukometni klub je osuđen na propast, a ovi gore spomenuti bi trebali odgovarati za sve što su od Kluba i rukometa uzeli i od toga žive!!!

Sramota ja da vi Marinko Umičeviću to o meni pričate, a uopšte se i ne znamo, čak nikada ni kafu nismo popili. Propali ste na izborima i propali ste kao sportski funkcioner u klubovima, kao što je FK Borac i KK Borac te ugasili ste RK Borac. Sramota je za Banjaluku da ste vi član tog Kluba, a da ne pričam o vašoj diplomi iz Zagreba.

Iako ste odlukom Osnovnog suda u Banjaluci ponovo imenovani za predsjednika RSRS, zaboravili ste da  postoji rok od 15 dana za žalbu i da će ona biti podnešena. Dok god se žalba ne riješi vi niste oficijelno lice RSRS, već Zdravko Miličević. Postaviću vam još jedno pitanje, kako to da ste kandidat Doboja za predsjednika RSRS??? Očito da vas Banjaluka ne prepoznaje kao istinitog sportskog radnika.

Ovo je samo dio o vama i Brankoviću i ako budete i dalje lagali o meni, vidjećete šta ću ja sve objaviti.

Ja priznajem da ima problema u RSRS i neka dođe inspekcija, ali prvo trebate očistiti ispred svoje kuće tj. u Borcu.

Upamtite Marinko Umičeviću i Vladimire Brankoviću,  ima i drugo poluvrijeme. Zaboravili ste koliko ste mi  štete nanijeli i podsjetiću vas još jedanput ko sam i šta sam:

-Direktor “Borac BL Handtradinga” d.o.o. koji je Skupština Kluba osnovala, a vas dvojica onemogućavate rad tog preduzeća.

-Osnivač prve reprezentacije Republike Srpske-muškarci i o tome ćutite.

-Potpisnik prijema Rukometnog saveza RS u EHF u Beču 29.01.2000. godine i o tome ćutite.

– Savezni rukometni sudija koji je sudio I ligu Jugoslavije i 1987. godine bio najbolje ocjenjeni savezni sudija SFRJ.

– Diplomirani elektro inžinjer sa najboljom referencom u Banjaluci.

Veljko Malić