Naša objava “Valjić prelazi u MLS ligu” izazvala je pravi potres na trusnom bosanskohercegovačkom fudbalskom tlu. Vijest više nije da su “otjerani” Valjić i Jakupović, dva najbolja BiH arbitra, već zašto i kako su otjerani, odnosno ko stoji iza tog zločinačkog udruženog poduhvata (termin koji obožavaju u Sarajevu).

Objavili smo da se banjalučki arbitar trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim državama sa porodicom, tačnije u Njujorku, i nismo slagali!

Valjić je već podnio zahtjev da se prevede u arbitra MLS lige, a s obzirom da već posjeduje američku vizu, nema sumnje da je na dobrom putu da uđe među odabranu elitu američkog fudbala, koji je neka druga dimenzija za naše (ne)prilike.

– Zahtjev sam predao, iako to ide dosta teško, procedura je dosta rigorozna, ali vidjećemo. Olakšavajuća mi je okolnost da sam nosio FIFA znak, tj, još uvijek ga nosim do Nove godine. Amerika i Njujork su fascinantni. Teško je to sve riječima opisati, dok čovjek sve to sam ne doživi. Na dobro se lako navići, u svakom slučaju – poručio je za naš portal Ognjen Valjić, banjalučki internacionalac, dok je šetao čuvenim “ Times Square” sa suprugom Natašom i ćerkicom Paolom.