SLUČAJ BORIS ĐOGO – KONKURS ZA GENERALNOG SEKRETARA RS RS
Đogo ja sam te upozorio kada si postao direktor Borca, da ti je sve dozvoljeno, a Borcu ne smije ništa da fali, a fali!?
-2.000.000,00 KM -Svoju priču si prosipao drugima.
-Smijenio si Abasa Arslanagića zajedno sa Igorem Babićem (“seljak” za rukomet) i Mirom Mikešom (propalim političarem).
-Ukrao si iz tašne sekretarice Kluba klupski pečat na jednom sastanku u Klubu. Prvi put u istoriji Kluba se desio takav slučaj. Pošto sam bio prisutan, još ne mogu doći sebi, kada pomislim na to.
-Kupio si Mikeš Miroslava, zato što ti je on prodao auto svoga sina za 30.000,00 KM i to klupskim novcem I auto je trebalo biti registrovano na Borac. Nisi ga registrovao na Borac, samo si promjenio registarski broj, a auto se i dalje vodilo na Marku Mikešu.To si sve radio bez znanja ikoga!?
Sve što si uradio u interesu Kluba ja poštujem, ali pljačku i smjenu Arslanagića ti nisam oprostio.
Imam ja toga materijala još o tebi. Ovo što si sada konkurisao za generalnog sekretara RS RS, samo potvrđuje da si proširio svoju kriminalnu hobotnicu sa Zdravkom Miličevićem, Aleksandrom Miljušem i u RS BiH. Bolje da to nisi uradio jer mislim da ne ispunjavaš uslove,ali pošto je konkursna “podkomisija”, poznata po svome radu, upoznata sa tvojom prijavom, prenijeće svoj stav zvaničnoj konkursnoj komisiji. Po svemu ti ćeš proći uz pomoć svoje stranke (Kikić) i što si Ukrajinac.
Đogo nisam za to da ideš na robiju, već vrati opljačkani novac i makni se iz rukometnog sporta- biće bolje za tebe i za sport! Traži pomoć od svog Igora Babića, kojeg sam upozoravao kao i Miru Mikeša, šta radiš i gdje vodiš Borac. Očito da im je odgovarao propast Borca.
Šta još reči o Borisu Đogi, kriminalcu sa dječijim licem, kada je busajući se u prsa da je najveći Srbin, da slavi Slave, da ide svake nedjelje u crkvu i moli se Bogu za spas Srba. Koja ironija, dok je pred prošle izbore promjenio stranku i otišao u DNS -mjenjanje stranke je normalno, ali nije normalno da od velikog Srbina pređe u Ukrajince i deklariše se da je rođeni Ukrajinac i da se na izbornoj listi vodi kao oostali. Kako sam dobio informaciju, od njegovih najbližih, da je za dobiveni glas davao 40,00 KM. i ako je to tačno, to je opljačkani novac od RK Borac.
Pitam ga šta je sa novcem koji je imao na raspolaganju u iznosu od 24.000,00 KM za Nebojšu Grahovca, da bi Nebojša ostao u Borcu. Nebojša Grahovac je znao za taj novac, jer su ga on i Mikeš obavjestili, ali ga nije dobio i zato je prešao u sarajevsku Bosnu.Poslije toga je Đogo putem medija, na perfidan način, (ne spominjući moje ime) optužio mene da pravim veliku sarajevsku Bosnu zajedno sa Nerminom Salmanom.
Da ne spominjem i finansijske mahinacije sa “Bumerangom“!?
Pošto se troglava aždaja Igor Babić-Miro Mikeš- Boris Đogo bojala mene, smislili su da podmićujući, na razne načine, medije, od zapošljavanja članova porodica do davanja novca, samo da ne puštaju moje izjave.
Ne treba vam bolja potvrda: ja ih stalno napadam javno, a oni ne smiju da me tuže ili mi odgovore; znaju dobro šta sve imam od dokumentacije, zato se i služe onom narodnom :“Psi laju karavane prolaze”. Tako misle i o meni,neka pas laje, proće to!
Malo su se zajebali!!!

Miro Bjelić

PS 

Još jednom da ponovim, sve mogu da oprostim, ali pljačku pečata i smjenu Abasa Arslanagića-  NIKAKO!!!