PIŠE: Miro Bjelić 

Od strane Organizatora ovog meča zloupotrebljeni su, ni krivi ni dužni, velikani svjetskog rukometa i nekadašnji članovi RK „Borac“ rođeni banjalučani Goran Stupar i Mladen Bojinović.

Nažalost njih je zloupotrebio lažov Vladimir Branković; za ovaj fijasko biće optužen Rukometni klub Borac, a Vladimir Branković neće biti nigdje spomenut i da je ovo bila njegova suluda ideja. Samo me čudi kako je na tu ideju mogao nasjesti Marinko Umičević; vjerovatno mu je Vladimir Branković rekao da će biti zvijezda večeri. Međutim, po meni, njih dvojica su bili zvijezde padalice i samo mi je žao RK“ Borca“ na šta je pao!!!

Moram napomenuti kada nešto napišem i izjavim da se ne koristim terminom rekla-kazala. Sve pričam sa argumentima i zato me večina medija ne vole. Da Vam pravo kažem nije mi ni stalo!

Vračam se na Vladimira Brankovića, to je osoba koja se bavila rukometom, a nikada nije ništa napravila ni osvojila u rukometu, ali da zna da laže to je činjenica i pravi je majstor u tome. Međutim njegovo takvo ponašanje u RK „Borac“ ima negativne posljedice i to:

  1. Nijedan igrač iz Banjaluke neće da potpiše ugovor sa njim, jer ih je do sada sve slagao.
  2. Iz istih razloga se angažuju igrači sa strane, koji daleko više koštaju Borac, a slabiji su igrači od domaćih igrača!
  3. Njegova politika je dovela do toga da je Borac ostao bez najboljih igrača kao što su Trivundža, Šekarić, a sada Ćeranić, Janković i drugi.
  4. Njemu odgovara da igrač dođe sa strane i da mulja sa stanovima. Boris Đogo izdaje stan za Borac; sačuvao sam izjavu tadašnjeg odbornika Marinka Umičevića koji je u svom intervju medijima naglasio velikim slovoma; citiram:“Mikeš, igor Babić i Boris Đogo su uništili RK „Borac“.Ta izjava dotira od 12.februara 2014. godine, a sada posluje sa Borcem. U vrijeme Borisa Đoge manjak u kasi Borca je bio preko 2.000.000,00 KM. Dalje dragi čitaoci zaključite i sami. Dobro sam upoznat sa tim slučajem i kada sam postavio pitanje Marinku Umičeviću: „Šta dalje“, on mi je odgovorio da: „Neda politika da se to rasčisti“!? Meni je bilo sve jasno i tu su prekinuti svi prijateljski odnosi Marinka i mene. Nije nikakvo čudo da kada Marinko zaprijeti nekome da će poslati policiju; mnogi banjalučani govore pošalji prvo u Borac! Na tome se sve svršava.
  5. Ovo je treči fijasko što vladimir Branković organizuje u ime Borca:-

-Prvi je bio koncert u dvorani Borik; niko nije došao. Drugi je bio donatorsko veće za RK „Borac“ i to je propalo, a treće ovaj teniski meč. Ja to zovem zvijezde padalice.

Ako je već trebalo da se organizuje humanitarna veće, poštenije je bilo da su pozvali generaciju Mladena Bojinovića i generaciju Gorana Stupara (osvajača kupa IHF-a) da odigraju prijateljski meč u tu svrhu. Ne zaboravite da Mladen Bojinović ima najviše osvojenih trofeja i to sa; Partizanom,Barselonom, PSŽ-om i Monpeljeom; da ne govorim o reprezentativnim nastupima u dresu Jugoslavije. To bi za mene bilo interesantnije i za publiku te ulaznice nikad nisu skupe, ako se lopta ne muči po terenu!!!

  1. Vladimir Branković sebe naziva „druga brada“ (iza Vujovića) svjetskog rukometa!? Dok je igrao za Kosig, a poslije ga u Borac, zbog odbrane,doveo Abas Arslanagić, nije kao pivot mogao uhvatiti loptu!

Upozoravam Gradsku upravu i Gradonačelnika da kod dodjele zemljišta za izgradnju sportske dvorane RK“Borcu“ da to uradi zakonito i da kod dodjele izričito donese ograničenje da se ta zemlja ne može prodati. Cilj pojedinaca u Borcu da se zaduže prodajom nekretnina  Kluba pod izgovorom da je to za izgradnju dvorane; podignu kredite i ne mogu ih vratiti; prodaće to zemljište nekom tajkunu, koji će na dobroj lokaciji dobiti bukvalno besplatno zemljište!!!