Udruženje fudbalskih sudija i instruktora PFS Banjaluka na našu adresu proslijedilo je saopštenje povodom brutalnog napada na arbitra Mladena Đokića na Univerzitetskim sportskim igrama u Banjaluci. Naš portal je već ranije pisao o tome…..http://pravdabl.com/sa-lica-mjesta-detaljno-o-krvavom-piru-brace-trninic/…….  http://pravdabl.com/nasilje-predsjednika-na-studentskim-sportskim-igrama-u-banja-luci/

Saopštenje prenosimo u cjelosti…..

 

UDRUŽENjE FUDBALSKIH SUDIJA
I INSTRUKTORA PFS BANjA LUKA

Broj: 39-04/18

Datum: 19.04.2018. godine
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Upravni odbor UFSI PFS Banja Luka je na sinoćnoj hitnoj sjednici najoštrije osudio nasilje na fudbalskom terenu u kome je onesposobljen član Udruženja, savezni fudbalski sudija Mladen Đokić. Obavještavamo fudbalsku javnost da je mladi sudija zadobio povrede zbog kojih je spriječen suditi prvenstvenu derbi utakmicu koja se prema rasporedu igra u subotu 21.04.2018. godine u 16:30 časova u Modriči između klubova Alfa Modriča i Jedinstvo Žeravica u organizaciji FS RS, a u okviru 22. kola Druge lige Grupa ”Zapad.”

UO UFSI PFS Banja Luka je po saznanju, da je nasilje i povredu glave mladom sudiji nanio Branko Trninić visoki funkcioner Studentske organizacije Univerziteta u Banjoj Luci, potvrdio blagovremeno donesenu telefonsku odluku kao konačnu, o povlačenju fudbalskih sudija UFSI PFS Banja Luka sa daljeg suđenja na turniru.

Od učesnika turnira Studentskih sportskih igara Univerziteta Banja Luka i sportske javnosti, očekujemo razumijevanje za odluku koju smo donijeli sa žaljenjem, nakon što smo pouzdano utvrdili da bi daljim suđenjem, zdravlje i bezbjednost naših mladih kolega bili ugroženi.

Umjesto sportske i fer borbe i zaštite svih učesnika, Branko Trninić predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci je mučki, sa leđa, fizički napao i onesposobio mladog sudiju, a za to vrijeme sudiju je držao njegov brat Stevan Trninić.

Na sinoćnoj sjednici UO UFSI PFS Banja Luka je ostavku na dužnost ponudio predsjednik Sudijske organizacije Banja Luka. Ostavka je motivisana protestom protiv nasilja nad fudbalskim sudijama koje u najvećem broju slučajeva prolazi nekažnjeno, a ukoliko dođe do izricanja kazni, koje su u skladu sa načinjenim djelima, nasilnike oslobađaju organi fudbalskih organizacija svih nivoa.

UPRAVNI ODBOR UFSI PFS BANjA LUKA