Omarska polako, ali sigurno hvata zalet za početak drugog dijela na drugoligaškom Zapadu. I dok trener Milenko Vuleta uigrava ekipu koja bi trebala ostati u samom vrhu, dotle agilno rukovodstvo pokušava u teškim vremenima obezbjediti koliko-toliko nesmetane uslove za rad.

Tako je donesena odluka da devet čalnova Upravnog odbora, budu domaćini klubu svaki po jedan mjesec (toliko traje takmičarska sezona), da snose troškove organizacije domaćih utakmica, gostovanja i svih popratnih obaveza. Inače u Upravnom odboru Omarske nalaze se Svetozar Krecelj (predsjednik), Dalibor Grabež (potpredsjednik), Milenko Anđić (sportski direktor), te ostali članovi Siniša Dakić, Mladen Pušac, Jovo Nišević, Dušan Gruban, Stanko Vujković i Zoran Drinić. Uz sekretara Dejana Zdjelara, svakako da će najveći teret pasti upravo na imenovane, koji će imati težak zadatak da pokriju sve troškove kluba.

Kada su u pitanju takmičarske ambicije, želja je ostati u vrhu, postati prije svega stabilan drugoligaš, i promovisati igrače iz vlastitog pogona, po čemu je Omarska i poznata. Samo u poslednjih šest mjeseci dva izdanka ove škole (Jaćimović i Panić) završili su u Rudar Prijedoru. Tim trendom nastavljeno je i dalje, pa je ove zime prvom timu priključeno čak osam omladinaca.