Piše: Miro Bjelić

Sve mogu da shvatim, da se u radu kluba i pogriješi, ali praviti takve kardinalne greške kao što to rade u RSBiH, RSRS, te RK Borac postaje tragikomično.

Prošle nedjelje odigrana je kup utakmica, četvrtfinale Kupa RS. Odigrana je, a nije morala biti, samo zahvaljujući korektnim gostima iz Kozarske Dubice vidjeli smo borbu na parketu. Evo o čemu se radi…..

RK Borac nije obavijestio RK Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice o terminu utakmice! Igrači Borca u dvoranu „Borik“ došli su oko 16 časova, jer im je trener Bojan Unčanin reko da se meč igra u 17 časova. S druge strane rukovodstvu JUSC „Borik“  odmah je bilo jasno da utakmice neće biti, jer RK Borac nije obezbjedio termin za ovaj duel! Opet, ekipa iz Dubice stigla je oko 19 časova u Banjaluku, pretpostavljajući da će se meč igrati u 20 časova! Što bi rekao naš narod „jebe lud zbunjenog“!

U panici da će utakmicu izgubiti službenim rezultatom sportski direktor Mirko Mikić, a opet po naredbi „barona minhauzena“ Vladimira Brankovića, pokušava stupiti u kontak sa ljudima iz OŠ „Borisav Stanković“, međutim odgovor stiže da nema utakmice dok se ne plate ranija dugovanja Borca prema toj ustanovi! Na kraju uz silne pozive, moljakanja, prijetnje, utakmica se ipak igra, a direktor Branković se hvali po medijima kako su meč dobili sa laganih 10 razlika! Da su gosti željeli to, taj duel bi bio registrovan za njih službenim rezultatom, baš kao što je Švajcarska bila bolja od BiH!

U sklopu priprema trebali su odigrati i revanš prijateljsku utakmicu sa ekipom iz Gornjeg Vakufa. Dobili smo smješan odgovor zašto meča nije bilo, a pravi razlog jeste da klub nije imao  nova da plati autobus!

Nije više nikakva tajna da u klubu duguju igračima između 2 i 4 plate, tačnije domaćim četiri, a „strancima“ po dvije. I to samo pokazuje kako se Borac odnosi prema svojoj djeci.

Najavljuju pompezno gradnju vlastite „Arene“ sa kapacitetom od 1.000 mjesta. Pa, gdje to još u svijetu, izuzev u glavama bolesnika, postoji „Arena“ sa hiljadu mjesta?!

Sve ovo samo pokazuj da borčev brod tone brže nego što i najveći pesimisti misle, a vidjećete i rezultate donatorske večeri, i ko će se sve odazvati na istu. Vrijeme je da neko okrene list i konačno kaže dosta! Ako ne bude tako, od RK Borac ostaće jedno veliko „bio nekad jedan klub, koji se zvao Borac….“