Trnska Sloga je na spektakularan način proslavila 80 godina kluba! Utakmica vetarana Sloge i Crvene zvezde privukla je preko 500 gledalaca, koji su još jednom pokazali da i pored godina, kojeg kolograma viška, znanje i umijeće ostaju za sva vremena. A, u oba sastava majstora je bilo na pretek. S jedne strane Komljenović, Janjetović, Dragišić, Tatić…, uz podršku Zgonjanina, Kukolja pružili su sjajan otpor “crveno-bijelima”.

Borovnica, Purke Stojanović, Koroman, banjalučanin Đukić…bili su za nijansu bolji, uigraniji…..(1:3). Pored asova koji su obuli kopačke u delegaciji Zvezde bili su uvijekcrado viđeni Miloš Šestić, Stanislav Karasi, Jovan Kule Aćimović, potom predsjednik Aleksandar Marković.

Po završetku utakmice druženje je nastavljeno do duboko u noć u poznatom restoranu “Bomi”, a fudbal je naravno bio tema broj 1. Pričalo se o svemu, “crveno-bijelima” i poslednjim uspjesima, ali i onom čuvenom finalu Kupa RS trnske Sloge iz 1997. godine kada je osvojen trofej u sudaru sa Sarajevom, što je svakako najsvijetliji trenutak u dugoj istoriji kluba, a njih nije bilo malo za preteklih osam decenija.

Danas je Sloga stabilan drugoligaš, sa manje-više nedaćama koje pritišću sve klubove u Srpskoj, ali se uspješno nosi sa većinom problema i mašta o tome da uskoro ponovo zakorači na najveću fudbalsku scenu, prvo Srpske, a potom i BiH…..

SLOGA (T) – CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:1)

Strijelci: 0:1 Tintor (2), 1:1 Tatić (13), 1:2 Stojanović (47), 1:3 Turkalj (51). Stadion: FK Sloga u Trnu. Gledalaca: 500. Sudija: Radiša Vrhovac. Pomoćnici: Siniša Radić i Jovica Predragović. Delegat: Milan Vujaković.

Sloga (T): Vujanović, M. Komljenović, Dragišić, Žmarić, Janjetović, Mijatović, Opačić, R. Komljenović, Trninić, Milošević, Tatić. Još su igrali: Crnčević, Crnadak, Brkić, Radinković, Panić, Orlovac.

Crvena zvezda: Radulović, D. Mandić, Marković, Vasiljević, Zorić, Koroman, Borovnica, Tintor, Đukić, Stojanović, Stevović. Još su igrali: Turkalj, Z. Mandić, Nikolić, Đaković, Jevtović, Sevović.