Nažalost, stvarnost fudbala Srpske je takva, sve više i više kolektiva prestaje da diše….
Jedan od onih koja bi mogla krenuti tim stazama jeste i trnska Sloga, drugoligaš, i kolektiv koji je “žario i palio” fudbalskom scenom Srpske u postdejtonskom vremenu.
U fudbalskom Trnu ni traga ni glasa, veliki broj igrača je napustio klub, a pripreme još uvijek nisu krenule, niti ko zna kada će trener Predrag Tatić okupiti ekipu, ako već i on sa većinom nije digao sidro!
Na sve to, rok za preregistraciju igrača ističe u petak, 9, februara, a iz kluba još uvijek niko nije preuzeo niti nove knjižice!
Upućeniji u stvarno stanje kažu da je sve nizbrdo krenulo još jesenas kada je član Uprave Miloš Komljenović bio prinuđen da podnese ostavku na mjesto direktora RUGIPA (Geodetska), i od tada kreće kolaps. Plate kasne, ali se jesen kako -tako privela kraju, za zaostacima od 2, 5 plate. Međutim, i tada je već lelujalo kroz vazduh, ko će se uhvatiti u koštac sa svim problemima.
Ono jedino što je pozitivno u cijeloj priči jeste  da je trnska Sloga u samom vrhu drugoligaškog Zapada, na šestoj poziciji sa 29 bodova, i gotovo je sigurno osigurala opstanak, ali uslov za to je da neko izađe na teren.
Za sada u Trnu nema takvog, niti takvih…..