Fudbaleri Kozare, koji će se u nastavku šampionata Republike Srpske grčevito boriti za opstanak, morali su zbog vremenskih neprilika odgoditi jučerašnji kontrolni susret protiv Sloge iz Srpca.

Zbog toga je mladi stručnjak na klupi Gradiščana Vule Trivunović zabrinut, ali se nada da će “poslije kiše doći sunce”.

Uslovi za treniranje ionako su bili loši, a sada će situacija biti još gora. Nadam se da će doći do stabilizacije vremena i da ćemo moći normalno raditi. Nisam pobornik treniranja u balonima i salama, jer to jednostavno nije prirodni ambijent. Međutim, ako ovakvo vrijeme potraje, moraćemo da pronalazimo alternativna rješenja umjesto terena – rekao je Trivunović.

Na mjesto šefa stručnog štaba postavljen je prije početka priprema za drugi dio sezone, ali kaže da je već dobro snimio situaciju.

– Već je jasno koje su nam dobre, a koje loše strane. Čini mi se da bismo mogli problema imati sa realizacijom i zato ćemo u nastavku pripremnog perioda sve podrediti da se što bolje uigramo, pogotovo u fazi napada. Ipak, bez obzira na sve to vjerujem, ne bi trebalo da imamo problema da obezbijedimo opstanak – nastavio je Trivunović.

Kozara je do sada odigrala samo jedan kontrolni meč, u kojem je savladan Ljubić sa 3:0, utakmica sa Srpčanima je otkazana, a planirana su još četiri susreta.

– Već u petak igramo protiv drugoligaša Jedinstva iz Žeravice, dok nam je 24. februara rival Tekstilac. Dan kasnije sastajemo se sa Dubravama, a generalna provjera biće 3. marta protiv Rudar Prijedora. Sve u svemu, vjerujem da će to biti dovoljno da prvenstvo dočekamo potpuno spremni, ali uz uslov da se vremenska situacija popravi – rekao je Trivunović.

Ekipa Kozare ove zime pretrpjela je brojne igračke promjene. Otišlo je osam, a došlo sedam fudbalera.

– U druge sredine otišli su Dejan Vuković, Saša Popović, Andrej Majetić, Stefan Milojević, Stefan Tomaš, Uroš Stamenković, Dejan Glišić i Vanja Vukotić. Naši članovi postali su golman Mladen Ilić, te igrači Mile Kovačević, Boris Raspudić, Igor Mirković, Siniša Radoja, Vladimir Kremenović, Rade Yombić i Vladimir Petković. Ova imena su garancija za mirno proljeće, a na kraju prvenstva ćemo sjesti sa čelnicima kluba i razgovarati o mnogo većim ambicijama nego što su bile ove sezone – dodao je Trivunović.

Kozara je u prvom dijelu sezone osvojila samo deset bodova. Jedine dvije pobjede ostvarila je u prvom kolu protiv Željezničar Sport tima u Banjaluci (2:1) i u 15. kolu na svom terenu protiv Sloge iz Doboja (1:0). Četiri puta su remizirali i doživjeli 10 poraza, a nanizali su i čak šest uzastopnih neuspjeha, od petog do 10. kola.

“Glas Srpske”