Za vikend počinje bitka za bodove, a odmah na startu poslastica, Željezničar stiže u Krupu na Vrbasu!

Obje ekipe u vrhu, s tom razlikom da će Želji svaki meč biti “odlučujući” u borbi za prvaka, a svi znamo da je dobar start pola posla koji slijedi….

Ono što daje dodatnu draž ovom duelu svakako je i nastup tri matadora koji su iz Krajine, a fudbalski hljeb trenutno zarađuju na “Grbavici”.

Riječ je o Goranu Zakariću, Andreju Modiću i Stojanu Vranješu. Gradiščanac, Kotorvarošanin i Banjalučanin pokušaće sa svojim saigračima osvojiti kanjon “Tijesno” i vratiti se za Sarajevo sa tri boda u džepu. Ideja nije loša, ali nešto će se valjda pitati i društvo iz Krupe….

Ono što je kristalno jasno jeste da će veliki broj ljubitelja fudbala baš iz Gradiške, Kotor Varoša i Banjaluke pohitati prema Krupi na Vrbasu, jer ova tri momka zadužili su mnoge svojim umjećem na zelenom terenu….

A za stadion Krupe krenuće i armija Željinih navijača iz Sarajeva. Raja se poželila fudbala, pa uz najavu velikog dolaska “Manijaka” treba očekivati da Južna tribina bude tijesna da primi sve pristalice plave boje. Sigurno da će i Zapadna strana stadiona biti ispunjena do poslednjeg mjesta, jer derbi je, ali i fudbala nije bilo nekoliko mjeseci. Obje ekipe željnje dokazivanja i najavljuju borbu do poslednjeg atoma snage za ponos i slavu junaka derbija. Na štitu će poslije krupskih 90 minuta biti samo jedna ekipa….

Uz sve to, treba naglasiti da su Krupa i Željezničar polufinalisti Kupa BiH, i da će se možda sresti u samoj završnici, ili ako ih kuglice spoje, možda već i u polufinalu, pa ovaj duel koji najavljujemo mogao bi biti predigra za tako nešto, ali i za ona dva meča koja će kasnije uslijediti u “Ligi za prvaka”.

Mi vam donosimo podsjećanje u našem video prilogu, kako je to sve izgledalo prošle sezone, kada je Željina mašina zaustavljena baš u Krupi na Vrbasu, i titula je ostala samo san….