U subotu u jutarnjim časovima na pomoćnom terenu Gradskog stadiona odigraće se dueli u najmlađim ligama, između dva velika gradska rivala, Borca i OFK Sport Team. Koliko su važni dueli u pionirkoj i pretpionirskoj konkurenciji dovoljno je reći da oba duela direktno odlučuju o šampionima Zapadne grupe Kvalitetne lige RS.

Kod pionira Borac je u nešto boljem položaju, jer ima tri boda prednosti, ali u slučaju pobjede gostiju sa “Predgrađa” Željezničar Sport Team imao bi prednost, jer bi imao bolji međusobni skor, a još uvijek odzvanja petarda prije nešto više od mjesec dana, kada su “plavi” torpedovali ” crveno-plave”.

U konkurenciji pretpionira, takođe dvoboj za šampiona, a gosti ulaze sa bodom prednosti. Nema sumnje da će ograđeni prostor oko stadiona biti pretijesan da primi sve zainteresovane za ove duele, jer već duže vrijeme u ovim generacijama igra se za titulu. Šteta je samo što jedna ekipa može prvo u borbu za prvaka RS, a kasnije i BiH, jer sasvim sigurno obje po kvalitetu zaslužuju završnicu. Najvažnije da na terenu, ali i oko njega sve protekne u najboljem redu da klinci pokažu ono što najbolje znaju, a to je da igraju fudbal.

Pred nama je neizvjesnih 70, a potom i 60 minuta, duel Borca i OFK Sport Team, duel o kojem se priča,…