Osamnaestogodišnji vezista Zvijezde 09 Kristijan Tojčić mogao bi tokom proljeća ili početkom sledeće sezone promjeniti sredinu i karijeru, te nastaviti u nekom od klubova koji se takmiče u najjačim evropskim ligama.

Interesovanje za talentovanog vezistu pokazalo je nekoliko ekipa, a o njegovom odlasku odlučivaće isključivo uprava kluba iz Etno sela “Stanišići”. Već naredne sedmice Tojčić će kao gost trenirati sa ekipom švedskog AIK-a koja je pokazala veliko interesovanje, a ukoliko tim iz Štokholma pristane na finansijske uslove Zvijezde 09 moglo bi odmah doći do realizacije transfera.

– Velika mi je čast što ću boraviti u kampu i trenirati sa AIK-om, koji je jedna od najboljih švedskih ekipa. Sigurno ću steći dragocijeno iskustvo kroz rad sa njima, jer je to ekipa koja redovono igra u evropskim takmičenjima. Nije isključeno da ukoliko se dva kluba dogovore da karijeru upravo nastavim u Švedskoj – rekao je Tojčić.

Mladi vezista standardni je reprezentativac Republike Srpske i u jesenjem dijelu sezone odigrao je pet mečeva za prvi tim Zvijezde 09, a zabilježio je i jedan nastup u Kupu BiH. Predsjednik kluba Boris Stanišić ističe da se u Etno selu “Stanišići” posebna pažnja posvećuje mladim i talentovanim fudbalerima.

– Preko dvadeset mladih fudbalera iz našeg kluba je nastupalo za reprezentacije BiH i RS, dok su neki igrali i za Srbiju. Omladinci se takmiče u Premijer ligi BiH, dok su kadeti u samom vrhu tabele Kadetske lige BiH – grupa sjever. U toku pripremnog perioda omogućili smo omladincima i kadetima prijateljske mečeve sa nekim od najjačih klubova sa prostora bivše Jugoslavije. Mladi igrači kod nas imaju idealne uslove za rad i napredak, pa sam siguran da će u narednom periodu biti još veće interesovanje za naše fudbalere – zaključio je Stanišić.