Nakon što je na Skupštini RSRS za novog predsjednika izabran Marinko Umičević, tri regionalna saveza, Prijedor, Banjaluka i Bijeljina i uputili su dopise za medije u kojima tvrde da je pomenuta Skupština bila nelegalna. Dilemu su pokušali razriješiti Upravo Marinko Umičević, Vojislav Rađa i Vladimir Branković koji su u prostorijama RK Borac sazvali vanredni pres.

-Ovo je jednoglasna odluka Skupštine ovog saveza koja je održana u Doboju na kojoj je bilo pristuno 35 delegata od mogućih 53. Imenovanje Marinka Umičevića na funkciju prvog čovjeka Rukometnog saveza Republike Srpske je potpuno legitimna odluka, što govori da je i sama Skupština legitimno sazvana – izjavio Vojislav Rađa, predsjednik Regionalnog saveza Doboj naglasivši kako je prethodno rukovodstvo prekršilo Statut, jer Bijeljina i Banjaluka nisu održali svoje skupštine, što su bili dužni da urade prije Izborne skupštine Saveza Republike Srpske.
On se potom pozvao na član 21. u kojem jasno piše na koji način predsjednik Skupštine može da sazove sjednicu.
 Predsjednik skupštinu saziva između ostalog i na prijedlog jedne trećine članova Skupštine, što se ovog puta i desilo i s toga odgovrno tvrdim da je sve urađeno po postojećem Statutu našeg saveza kao i da druga strana krši statut  naglasio je Vojislav Rađa.
Vladimir Branković, član skupštine Regionalnog saveza Banjaluka takođe je potvrdio punu legalnost izbora Marinka Umičevića za prvog čovjeka Saveza Srpske.
– Bilo je više od jedne trećine delegata na sjednici i legalnost skupštine se uopšte ne dovodi u pitanje. Sve to govori da je izbor Marinka Umičevića kao i da su sve druge odluke potpuno legitimne – jasan je Branković.
Marinko Umičević, novizabrani prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske smatra kako je Izborna skupština održana prema važećem Statutu, te da je rad minulog rukovodstva bio nelegitiman.
– Ako je išta neleglano onda je to dosadašnji rad prethodnog rukovodstva. Nigdje nisam našao finansijske izvještaje, i nevjerovatna mi je izjava predsjednika Regionalnog saveza Banjaluka kako nije bilo potrebe za održavanje Skupštine (nije održao od 2014. godine), a bio je dužan po zakonu da ih održi. Na sve ovo moralo bi da interveniše Ministarstvo sporta Republike Srpske čije predstavnike pozivam da presjeku – rekao je Marinko Umičević.
Novo rukovodstvo Rukometnog saveza Republike Srpske očekuje da će u toku ove nedjelje biti obavljena primopredaja te da će odmah nakon toga krenuti ka rješavanju nagomilanih problema u srpskoj kući rukometa.