U Republici Srpskoj i Federaciji BiH  danas će biti sunčano i toplo.
Prije podne po kotlinama i oko rijeka biće magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera, tokom dana umjeren jugozapadni, na sjeveroistoku zapadni.

Najviša dnevna temperatura biće od deset do 16 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U većem dijelu Republike Srpske kolovozi su pretežno suvi, a na području gornjeg Podrinja magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
U jutarnjim časovima mjestimično zaleđenih lokaliteta ima u višim predjelima i preko prevoja, na prilazu tunelima, preko mostova i nadvožnjaka.

Oprez je neophodan na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina jer je izražena opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na dionicama Kneževo-Ugar, Sarajevo-Foča i Višegrad-Ustiprača-Rogatica.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj je potpuno obustavljen, zbog sanacije odrona i preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica.

Zbog rekonstrukcije rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene” do sutra u vremenu od 7.30 do 17.00 časova biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluk do 30. aprila izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani.

I na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, a obavezno je poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj je usporen zbog sanacije klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja u Banjaluci na pravcu od pijace do Rebrovca, kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika. Izmjena će trajati do 31. marta.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

U Federaciji BiH kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a niska temperatura pogoduje formiranju poledice.

Magla smanjuje vidljivost na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Zenica-Doboj, Tuzla-Orašje i Orašje-Odžak.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu “Vranduk”, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila potpuno je obustavljen na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.