Nekada ne treba maštati, već samo širom  otvoriti oči i pustiti se snovima da vas nose do najvećih visina,…U ovom slučaju ta visina za Strahinju Štrkića, 9-ogodišnjeg klinca iz Zalužana jeste “Santijago Bernabeu”. Ni manje, ni više!

Ljetos je bio učesnik Realovog kampa, zadovoljio je i krenuće put Madrida!

U izboru 120 dječaka Strahinja je dobio tu čast da obiđe “kraljevski klub, gdje će trenirati u trening kampu Veldebebas- gdje rade i zvijezde šampiona Evrope. On je jedan od rijetkih koji je dobio priliku da obuče dres Reala i napravi prvi korak u ostvarenju svog sna.

– Uzor mi je Kristiano Ronaldo, a pored Reala navijam i za Crvenu Zvezdu – kaže Strahinja, koji je član ŠF Mladost iz Glamočana, ekipe sa kojom je pokupio brojne nagrade i pehare u svom uzrastu, kako na domaćim, tako i na međunarodnim turnirima.

A koliko se fudbal voli, pokazuje i ovaj primjer: Da bi Strahinja došao na trening i vratio se kući mora da pređe 30 kilometara,  ali to ga nije spriječilo da ne propusti nijedan trening!

A, sada i onaj tužniji dio priče…. Nažalost, kako se kod nas sport nalazi na marginama, ni lokalna zajednica nije prepoznala značaj odlaska mladog Strahinje za Madrid, pa su njegovi roditelji sakupljali sredstva za put. Naša svakodnevnica…

U svakom slučaju Strahinja Štrkić putuje za Madrid, na ponos svojih roditelja, ŠF Mladost, ali i opštine Laktaši, jer biti svjedok gdje se stvara fudbalska istorija, nije mala stvar….