Slobodan Starčević je odrastao u Banjaluci, ali njegovi korijeni su iz Gornjih Podgradaca, mjesta ispod Kozare, najbližeg Mrakovici, koje je postalo poznato po herojskoj borbi u II svjetskom ratu. Bitka na Kozari postala je simbol ne samo ove legendarne planine, već cijele Krajine, bivše države, pa ako hoćete i srpskog naroda. Nemoguća misija opstanka pred višeputa jačim i podmuklijim neprijateljem pretvorila se, umjesto sloma, u tračak nade udahnuvši toliko željenu slobodu. Nemoguće sa Kozare postalo je moguće……

Nešto slično momak sa Kozare ovaj put pokušaće učiniti sa Krupom, iz bezizlazne pozicije u narednih 11 kola dovesti je u luku spasa, opstanka u Premijer ligi BiH.

– Da, dogovorio sam sam se sa predsjednikom Ilićem. Nije bilo teško, jer znamo obojica koliko nam je stalo da ova priča uspije. Moj jedini uslov je bio da se neki ljudi sklone iz neposredne blizine ekipe. Sve ostalo pričaćemo na terenu. Od sutra (srijeda) sam i zvanično na treningu i krećemo u ono što svi vjerujemo. Ako i ne uspijemo neće biti smak svijeta, ali ljudski se nadati da možemo završiti priču sa srećnim krajem – potvrdio je za naš portal Starčević imenovanje za novog-starog trenera Krupe.

A, debi će imati na mjestu svog najvećeg uspjeha, “Koševu”, gdje je još samo prije godinu dana u “ludoj” utakmici savladao Sarajevo sa 3:2. Istina, od tada su se mnoge karte izmješale, ali nada ostaje…Sarajevo je Sarajevo, ali oni su odrekli svog “Valtera”, a Bobo Kozare nije, i nikada neće….