Ubjedljivom pobjedom na tuzlanskom Slobodom fudbaleri Krupe su ponovo došli u situaciju da ravnopravno konkurišu za osvajanje četvrtog mjesta koje bi, u zavisnosti od raspleta u završnici Kupa BiH, moglo da donese izlazak na međunarodnu scenu.

Svjesni su u Krupi na Vrbasu da je borba za Evropu veoma zahtjevna, ali ističu kako neće propustiti priliku da se do samog kraja bore za četvrtu poziciju.

Mi jesmo bodovno veoma blizu, samo tri boda iza Radnika, odnosno dva iza Slobode, ali treba biti realan i reći da bi to za nas u ovom momentu bio prevelik zalogaj. Trenutno mi već sada pravimo strategiju za narednu sezonu koja će biti mnogo teža nego ova, a u kojoj, takođe, imamo samo jedan cilj, da što prije obezbijedimo opstanak – istakao je šef stručnog štaba Krupe, Slobodan Starčević.

Strateg ekipe iz kanjona “Tijesno” tvrdi i kako igranje u Evropi ima, osim nesumnjive finansijske i medijske koristi, i svoje nedostatke.

Sam plasman u Evropu zahtjevao bi raniji početak priprema, što znači i kraći odmor, te manji manevarski prostor za pripremu naredne sezone. Svjedoci smo da se sve to na kraju odrazi na rezultate u kasnijoj fazi, što smo imali priliku da mnogo puta vidimo kod naših klubova. Međutim, bez obzira na sve, Evropa je veoma primamljiva i ako bi nam se pružila prilika da ovu debitantsku sezonu u bh eliti završimo na način na koji niko nije mogao ni da pomisli, dali bi sve od sebe da je iskoristimo – kategoričan je Starčević.

Govoreći o šansama da se na kraju nešto tako i dogodi, šef struke Krupe je ulogu favorita ipak prepustio rivalima iz Bijeljine i Tuzle.

– Ipak su Sloboda i Radnik blagi favoriti, što zbog iskustva, što zbog tradicije. Međutim, treba imati u vidu da smo u proteklih dvadesetak dana protiv njih odigrali veoma kvalitetne mečeve, te igrom i rezultatima pokazali da smo u najmanju ruku ravnopravni. Do kraja je ostalo još šest kola, 18 bodova je u opticaju i sve kombinacije su otvorene – poručio je Starčević.

Govoreći o borbi za titulu, odnosno opstanak, šef stručnog štaba Krupe je istakao kako su bilo kakve prognoze nezahvalne, ali da ipak daje Zrinjskom blagu prednost.

– Favorizovao sam do skora Željezničar, zbog njihove forme, te krize u koju je u tom momentu zapao Zrinjski, ali sada blagu prednost dajem ”plemićima”. Mostarci nisu opterećeni borbom na dva fronta i sada su oni, bar po meni, u prednosti, pogotovo ako Željezničar uđe u finale Kupa BiH. Što se tiče Sarajeva koje ima mali bodovi zaostatak, mislim da, realno, ima najmanje šansi jer ima i najkraću klupu. Kada je opstanak u pitanju, Olimpik je u gotovo bezizlaznoj situaciji, dok će se do samog kraja voditi velika borba između Metalurga, Viteza i Čelika za bijeg sa jedanaeste pozicije – pojasnio je Slobodan Starčević.