Bosna i Hercegovina poražena je od Belgije u “utakmici svih utakmica” za odlazak na Mundijal u Rusiju i snovi o Svetskom prvenstvu su se raspršili kao mjehur od sapunice, a sa njim i milioni koji su letjeli negdje u zraku….

Bilo je zanimljivo i u ložama “umivene” Grbavice, bilo je svakakvog svijeta, možda i poslednji put u ovakvom sastavu.

Centralno mjesto pripalo je Bakiru Izetbegoviću, članu Predsjedništva BiH iz reda Bošnjačkog naroda, a odmah uz njega tu su bili predsjednik i potpredsjednik FSBiH Dino Begić i Milorad Sofrenić. Malo više iznad Bakira poput “vrsnog tjelohranitelja” našao se i Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS pred penzijom.

Kada se pogleda sastav, pogotovo onaj iz FSRS onda je jasno svima zašto reprezentacija Republike Srpske doživljava poniženja na svakom koraku, od koga i gdje stigne.

Niko gospodi iz FSRS nije branio da bude na utakmici BiH  – Belgija, ali postavljamo pitanje hoće li biti na meču Srbija – Gruzija, jer Republika Srpska je davno odabrala svoju stranu, onu fudbalsku, ali i životnu. To su izgleda svi shvatili izuzev gospode iz Aleje Svetog Save, koji kompromituju FSRS, lai i Republiku Srpsku na svakom koraku.

Iz izvora bliskih kabinetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, i on je upoznat sa “izdajničkim” činom nekolicine čelnika FSRS. Od Mundijala nema ništa, pa ni od silnih miliona koje je Dino sa svojim “jatom” obećao ,a kada se vrate u Srpsku, Sofrenića, Petkovića i društvo ponovo će zaboliti glava, jer bili su u društvu onoga koji nije dobrodošao u “manji bh entitet”….