Da je u fudbalu Bosne i Hercegovine odavno već sve trulo, jasno je svima! Veliki broj namještenih utakmica, sudijskih lakrdija, sumnjivih prelaza, utakmica sa +5 golova…..a sada je potvrda stigla i iz drugog razreda, i to javna, koju je na svom fejsbuk profilu objavio novi prvoligaš Srpske Sloga iz Grnjeg Crnjelova.

U pitanju je trener Jedinstva iz Brčkog Vidoje Zarić koji je u prepisci sa prvotimcem Sloge Dragišom Komarčevićem “poželio” da ovaj igra smanjenim gasom….

-Majstore šta ćemo za subotu, nama gori. Ostali igrači me neinteresuju, izuzev tebe i Janje mi moramo u rat, ako mogu da vas sačuvam, ja sam za tu opciju predloži riješenje! 

A, onda je uslijedila i nova poruka….

-Majstore sa njim će raditi Uprava, ja se javljam tebi i Janji da preneseš, sva liga zna za tebe, ja bi da te sačuvam, a ako mi pobjeda bude u pitanju moram prvo tebe riješiti. Nemoj ovo da smatraš prijetnjom, nego prijateljskim zahtjevom, da povučeš ručnu, ili poslije prvog faula da odglumiš povredu! 

Čisti elementi potkupljivanja igrača, ili prijetnje da će biti nešto, ako ne bude kako su oni zamislili…..Šta će na to reći SIPA, koja već vodi obimnu istragu o kriminalu u fudbalu BiH, ali i Republike Srpske. Možda je najbolje krenuti od “malih igrača”, a Zarić to jeste.

Kakav je ambijent, možda je najbolje da FSRS uopšte i nedozvoli odigravanje utakmicu u Brčkom, bar za neko vrijeme, dok se neki navodi ne provjere…..