Odigrala je Kozara u Banjaluci mušku utakmicu i na kraju slavila protiv Željezničar Sport Team (1:2). Prvoligaš iz Gradiške imao je zaostatak od jednog gola na poluvremenu, ali odličnom igrom cijelog tima i golovima Stamenkovića i Kovljena bodovi su preko Vrbasa otplovili za Savu….

Strateg Kozare Borče Sredojević bio je presrećan poslije meča. Vjerovao je u svoje momke, ali i sam je priznao da se plašio premijere.

– Kad pogledate rezultate iz pripremnog perioda  mi u ovom meču nismo imali šta tražiti. Međutim, prijateljski mečevi su jedno, a oni za bodove sasvim nešto drugo. Dobro smo skenirali rivala, uočili neke slabosti, i već od prvog minuta visokim presingom nastojali da im poremetimo taj prvi pas. Uspjeli smo u tome, iako smo na poluvremenu imali zaostatak, po igri mislim da ga nismo zaslužili. U nastavku smo potpuno probili Želju bo bokovima, odradili smo i pravovremene izmjene i okrenuli tok meča na svoju stranu. Ovi bodovi u Banjaluci veliki su kao Kozara! Sigurno je da će biti padova u igri moje ekipe, jer imamo izuzetno mladu ekipu, ali sigurno da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Željezničaru čestitike na hrabrosti, pali su u otvorenog garda, ali pred ovom ekipom je lijepa budućnost – poručio je Borče Sredojević, strateg Kozare, koji je još jednom pokazao šta znači iskustvo….