Udruženje navijača Crvene zvezde iz Srpca pokazalo je u proteklih šest mjeseci od svog osnivanja da je ne samo velika podrška svom voljenom klubu već da pruža snažnu opredjeljenost ka humanitarnom radu. Članovi udruženja učestvovali su u svim većim humanitarnim akcijama u Srpcu i okolini a novogodišnje i božićne praznike su takođe dočekali u duhu humanosti, pomagajući porodicama slabijeg imovnog stanja.

Predsjednik udruženja Saša Ilić kaže da su donirali četiri pečenice za socijalno ugrožene porodice, a uručili su i novogodišnje poklon paketiće za najmlađe zvezdaše.

-Obišli smo porodice Jareb iz Kladara, Ivanović iz Nove Vesi, Šurlan iz Malog Razboja i Večernović iz Nožičkog kako bi smo im poklonili pečenice da proslave predstojeće praznike u skladu sa tradicijom i običajima. Na ovaj način opravdavamo svrhu našeg postojanja, a to je da pokažemo kako nas ne spaja samo ljubav prema “crveno-bijelom dresu” već želja da pomognemo svima onima koji se nađu u nevolji, jer naše malo njima znači puno – rekao je Ilić.

On ističe da se sredstva za rad udruženja prikupljaju od članarina koje se plaćaju na mjesečnom i godišnjem nivou, a najveći dio prikupljenog novca usmjerava se za humanitarne aktivnosti.

-Pomagali smo našim oboljelim sugrađanima, među kojima je bilo i djece, a tom prilikom ne gledamo da li je neko “zvezdaš” ili “partizanovac”, jer je svačija nesreća podjednako teška. Nastavićemo i dalje sa humanitarnim radom i uskoro ćemo organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi – istakao je Ilić.

Udruženje navijača Crvene zvezde osnovano je 29. jula prošle godine. Pored predsjednika Saše Ilića, za potpredsjednike su izabrani Dalibor Jokić, Slavko Vujić i Goran Trivunić a funkciju sekretara prvo je obavljao Srđan Janjić koga je kasnije zamijenio Slaviša Sarić.

Najveća aktivnost koju je udruženje organizovalo bilo je “crveno-bijelo veče” u sportskoj dvorani u Srpcu gdje se 2. novembra prošle godine okupilo oko 600 navijača Crvene zvezde. Druženje su uveličale Zvezdine legende Stanislav Karasi i Branko Borovnica, kao i veliki Zvezdaš, Baja Mali Knindža. Najemotivniji trenutak večeri je bio kada je emitovana himna srbačkih delija koju je napisao nastavnik Ljubomir Milijašević, a otpjevao i aranžirao Bojan Mikulić Mikula.

„Delije“ iz Srpca su u proteklom periodu aktivno bodrile Crvenu zvezdu, naročito kada je riječ o mečevima kvalifikacija i grupne faze Lige šampiona a zahvaljujući plaćanju članarine, navijači iz Srpca su imali privilegiju da dobiju oko 100 kompleta karata i pored činjenice da je u cijelom regionu za njima vladala ogromna potražnja.

Iz udruženja pozivaju sve navijače da se učlane i tako steknu brojne pogodnosti u vidu nabavke ulaznica, organizovanog odlaska na utakmice, kupovine sa popustom u „Red Star“ prodavnicama i slično, a iz članarina se ujedno formira fond za pomoć socijalno ugroženim i oboljelim licima iz naše opštine.