Spektakl u Srpcu! Oko 600 navijača Crvene zvezde okupilo se u sportskoj dvorani  na prvoj “Crveno-bijeloj večeri” u organizaciji Udruženja navijača Crvene zvezde iz Srpca.

“Delije” iz svih krajeva Republike Srpske došle su u Srbac kako bi pokazale ogromnu ljubav koju gaje prema najtrofejnijem srpskom klubu koji je svojim uspjesima ispisao stranice istorije na ovim prostorima.

Druženje u Srpcu su uveličale Zvezdine legende Stanislav Karasi i Branko Borovnica koji su prije nekoliko decenija harali fudbalskim terenima širom bivše Jugoslavije i Evrope, a među nekadašnjim igračima “crveno-bijelih”, druženju u Srpcu se odazvao i  Goran Đukić, dok je ispred uprave kluba stigao šef marketinga Andrija Rafailović.

U pozdravnom obraćanju, načelnik opštine Mlađan Dragosavljević rekao je da je Srpcu pripala velika čast ugostiti legende beogradskog kluba, ali i brojne navijače koji su priredili nezaboravno veče koje će se u Srpcu dugo prepričavati.

-Zahvaljujem se klubu navijača na čelu sa Sašom Ilićem koji uspješno rade i okupljaju veliki broj članova s ​​osnovnom idejom da gaje ljubav prema Crvenoj zvezdi, ali i da pored toga njeguju i ostale pozitivne vrijednosti našeg društva – rekao je načelnik Dragosavljević.

Predsjednik Udruženja navijača Crvene zvezde Srbac, Saša Ilić, rekao je da mu je srce puno kada vidi ovako veliki skup zvezdinih navijača u Srpcu, a posebnu težinu predstavlja to što su “delije” stigle iz svih krajeva Republike Srpske, pa čak i Srbije.

-Zahvaljujem se načelniku Mlađanu Dragosavljeviću koji nam je mnogo pomogao da organiziramo ovu veče. Hvala gostima iz Beograda koji su prvi put u Srpcu, a nadam se ne i zadnji, a posebno hvala navijačima i simpatizerima bez kojih ovo druženje ne bi bilo moguće – rekao je Ilić.

Legendarni Zvezdin igrač, Stanislav Karasi, rekao je da je imao brojne obveze, ali da je ipak uspio naći vremena da dođe u Srbac i druži se sa poštovaocima beogradskog kluba.

-Nisam mogao ni zamisliti da će me dočekati ovakvo druženje. Prenijeću našim rukovodiocima u klubu da organizuju što više ovakvih druženja po manjim mjestima. Hvala svima koji su došli i koji su na ovaj način potvrdili da navijača Zvijezde ima na svim meridijanima –rekao je Karasi.

Druženje delija u Srpcu uveličao je svojim nastupom i veliki Zvezdaš, Baja Mali Knindža, a goste je zabavljao i Harmonija bend iz Srpca. Organizirana je i tombola gdje je glavna nagrada bio originalni zvezdin dres s potpisima svih igrača.

Posebno emotivan trenutak večeri je bio kada je premijerno emitovana himna srbačkih delija koju je napisao veliki navijač Crvene zvezde iz Srpca, nastavnik srpskog jezika Ljubomir Milijašević, a njegove stihove u himnu je pretvorio  Bojan Mikulić Mikula, koji je odradio odličan posao, što su potvrdile i prisutne legende Crvene zvezde.

Jedan od najupečatljivijih momenata večeri bilo je i paljenje baklji u sportskoj dvorani i zajedničko pjevanje Zvezdinih navijačkih pjesama od strane svih prisutnih što je još jednom potvrdilo ogromnu ljubav “delija” sa ovih prostora prema crveno-bijelom dresu.