Cijela hajka potmognuta nekim medijima krenula je nakon meča Borac – Sloga (2:0), na suđenje Miloša Gigovića iz Gradiške. Možda su ljudi iz Gonjeg Crnjelova i te kako u pravu, kada je u pitanju ovaj arbitar, ali da su imali poštene namjere u svemu, isto to bi uradili i sedam dana ranije!

Naime u meču Sloga – Kozara 2:0, arbitar iz Istočnog Sarajeva teško je oštetio tim iz Gradiške. Kod rezultata 0:0 u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena “izmislio” je kazneni udarac za Slogu, a potom u 60. minutu nije svirao kazneni udarac, ali ovaj put za Kozaru! Sudijska komisija FSRS pregledavala je snimak i odluke Soknića i došla do zaključka da je arbitar iz Istočnog Sarajeva teško griješio na štetu Kozare. Dobio je negativnu ocjenu, i čeka ga duže hlađenje, iako to Kozari ništa neće značiti, jer bodovi su otišli u drugom pravcu.

Još nešto je Sudijska komisija FSRS primjetila gledajući snimak pomenute utakmice. Delegat susreta Dragomir Đajić (Istočno Sarajevo) upisao je da je meč u Velikoj Obaskoj posmatralo 70 gledalaca. Pregledom snimka može se izbrojati 23, onih 47 niko ne zna gdje su nestali. Međutim, pored zapažanja, to je posao za Đorđa Starčevića, predsjednika Takmičarske komisije Prve lige RS.

Žele u Premijer ligu BiH, a 23 gledaoca….puno li je…..

Dakle, nije baš sve onako kako iz Gornjeg Crnjelova poručuju, uz konstataciju da niko nema pravo da im uzme ono što su zaslužili na terenu, ali isto tako nemaju pravo ni oni da nekome uzmu to isto.