Sloga Dipo je pobjednik 23. memorijalnog turnira “Milenko Čolaković Čole” koji se igra u znak sjećanja na nekadašnjeg golmana ovog kluba koji je život izgubio u Otadžbinskom ratu.

Podgradčani su u finalu savladali u penal-lutriji 13 Skojevki sa 5:4, a nakon 90 minuta igre bilo je 2:2.

Poveli su gosti u 13. minuti, Nikola Gavrilović je majstorski izveo slobodan udarac sa 20-ak metara, a golman Šmitran je paradom samo uljepšao pogodak.

U 17. minuti Mihajlo Mijatović je pobjegao odbrani gostiju, šutirao je iskosa s desne strane, golman Brković brani. Igrao se 23. minut utakmice kada je u kaznenom prostoru Sloge srušen Dragan Vindžanović, a sudija Velibor Gigović pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Bojan Radić za 0:2.

Sloga je za pet minuta od 0:2 došla do 2:2. Prvo je Mišo Mandić pogodio za 2:1 u 31. minutu. Samo pet minuta kasnije bio je to mat u dva poteza, Boris Kurelj je sa polovine terena poslao dugu loptu ka Mihajlu Mijatoviću koji je nezaustavljiv za odbranu 13 Skojevki i rutinski pogađa za 2:2 . U 43.minutu Aljoša Ostojić je dobro šutirao iskosa s desne strane, ali je lopta prohujala pored stative. Igrao se 45. minut Rašković je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, uputio prizemni udarac, ali golman Šmitran fantastično brani.

Prvi su zaprijetili u drugom poluvremenu igrači Sloge, Mandić je dobro šutirao iz slobodnjaka sa nekih 25 metara, ali je Dario Borković uspješno odbranio njegov pokušaj. Mijatović je u 56. minutu uputio vrlo dobar udarac iz slobodnjaka s 22 metra, ali je Borković izvukao loptu koja je išla pod samu prečku i izbacio je u korner. U 75. minutu Mijatović je “promješao” odbranu 13 Skojevki, iskosa na lijevoj strani, šutirao, a njegov udarac je pogodio stativu.

Pristupilo se izvođenju penala, a tragičar po 13 Skojevki bio je Nemanja Kutić, nekadašnji igrač Sloge Srbac, koji je u trećoj seriji, pogodio prečku dok su svi ostali izvođači jedanaesteraca bili sigurni.

Strijelci: 0:1 Gavrilović (13), 0:2 Radić (23), 1:2 Mandić (31), 2:2 Mijatović (35). Stadion: FK Sloga Dipo. Gledalaca: 100. Sudija: Velibor Gigović. Pomoćnici: Dragan Ilisević i Dušan Vještica (svi iz Gradiške).

Sloga Dipo: M. Šmitran, Paspalj, Bulajić, Timarac, Todorović, Kurelj, Ostojić, Mandić, Mirjanić, Krunić, Mijatović. Još su igrali: Čekić, Misimović, Dončić, Nezić , Ćirić S. Šmitran.

13 Skojevki: Borković, Bojanić, Telić, Kutić, Rasković, Zelenika, Radić, Vujić, Vindžanović, Gavrilović, Milanović.

G. Popović