Agonija fudbalskih klubova u Republici Srpskoj nastavlja se i dalje!

U veoma teškoj situaciji nalazi se i drugoligaš Sloboda iz Novog Grada, najstariji klub Republike Srpske.

Na “Mlakvama” je haotično stanje, na stadionu je isključena struja i voda, igrači su odradili četiri treninga i prekinuli pripreme! Do kada, niko ne zna, svi se boje na duže vrijeme….

Ostavku je podnio i Šef Stručnog štaba Zoran Bujić, a za njim je otišlo čak sedam  igrača koji nisu iz Novog Grada (Mrkić, Milinković, Kuridža, Stojić, Kovačević,Mijić, Brkić).

Jedna starija grupa igrača dala je ultimatum predsjedniku kluba Mirku Zgonjaninu, koji je na tu funkciju postavljen kao prelazno riješenje, a inače je i predsjednik Skupštine Opštine Novi Grad, da se moraju izmiriti tri plate iz prošle godine prije nego što se krene sa radom, te da u klubu nema mijesta za bivšeg predsjednika Ognjena Dašića.

Poslije novogodišnjih praznika u Novom Gradu je nekoliko fudbalskih funkcionera pozivano na informativni razgovor u MUP, jer budžet koji dobija Sloboda od Grada nije opravdan, a podsjećamo da se radi o iznosu od 105.000 maraka.

Šta će se dešavati u narednim danima, ostaje da se vidi, ali jasno je da u ovom trenutku budućnost Slobode nije niti malo ružičasta…..