I kao podstanari fudbaleri Slobode lupaju recke! Na Gradskm stadionu u Banjaluci salvadana je Alfa Modriča (2:0) i tako je osvojen 12. bod u sezoni. Golovima Ljutića i Miloša Srndovića, momka koji je postigao svoj prvi pogodak nakon 21 mjeseca pauze zbog povrede koljena.

U cijeloj sumornoj priči, kaže predsjednik Upravnog odbora Slobode Milenko Milekić ohrabruje pobjeda protiv Modriče i gol Miloša Srndovića. Fudbalara koji je udarna igla u napadu i od čije igre u velikoj mjeri zavisi realizacija napadača Slobode.

-Čestitamo fudbalerima i stručnom štabu na važnoj pobjedi. Junački su se borili i zasluženo pobjedili. Nije bilo lako, ali presudilo je htijenje i želja za pobjedom. Modriča se predstavila kao dobra ekipa, ali Sloboda je bila konkretnija i imala više šansi za pogodak i zasluženo pobedila. Do kraja jesenjeg šampionat domaćini smo tri puta i to je prilika da popravimo plasman na tabeli – kaže Milekić.

Prvi čovjek Slobode ističe da će u pauzi šampionata pred upravom kluba biti mnogo posla. Ekipa se mora igrački ojačati, poboljšati rad sa mlađim selekcijama i raditi na obezbjeđenju sredstava za proljećni dio šampionata.

-Tražićemo od Fudbalskog saveza RS razumjevanje da nam se omogući da utakmice igramo na „Lukama“ dok se ne završi svi redovi na pomoćnom igralištu sa vještačkom travom. Pravimo planove kako da najjednostavnije izvršimo nivelaciju glavnog terena. Imamo obećanja iz lokalne zajednice, ali i naših privrednika da će pomoći. Svi smo optimisti i ushićeni što bi Mrkonjić Grad do kraja naredne godine mogao imati dva savremena stadiona i postati fudbalska meka – ističe Milekić.

SLOBODA (MG) – ALFA MODRIČA 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 And. Ljutić (31), 2:0 Srndović (82). Stadion: Gradski. Gledalaca: 100.  Sudija: Zoran Soknić. Pomoćnici: Đorđe Grubačić i Nemanja Vujadin (svi iz Istočnog Sarajeva). Delegat: Goran Mikanović (Prijedor). Kontrolor: Predrag Stankić (Bijeljina). Žuti kartoni: Crnomarković (Sloboda), R. Prljeta, Šuka, Kojić (Alfa Modriča).

Sloboda (MG): Modić, Dučić (od 60. Adm. Ljutić), And. Ljutić (od 87. Vučković), Lazendić, Peno, Savanović, Crnomarković, Srndović (od 84. Šamara), Gračanin, Vidović, Sladojević.

Alfa Modriča: Tripić, Đekić, Osmić (od 65. Paležnica), Tadić, N. Prljeta, Zlatković (od 65. Purić), Šuka, R. Prljeta, Kojić, Trifković (od 83. Branković), Perić.

 

TEKST I FOTO: Slobodan Dakić