Fudbalska priča sa “Šljunkare” stala je! Svi se nadaju nakratko, dok se ljudi oko kluba nekonsoliduju i ponovo pokrenu svoje mezimče iz kanjona Vrbasa. Do tada, ostaće samo sjećanja….

Kada se to najmanje očekivalo, Karanovac je bacio peškir u ring, gotovo bez borbe, odustao je od drugoligaškog takmičenja, koje će ponovo u sezonu krenuti “krnjavo” sa 15 ekipa. Možda se konačan epilog mogao i naslutiti, jer poslednje dvije godine timu sa “Šljunkare” oduzimani su bodovi, jer nije imao omladinske selekcije, ali bili su toliko jaki da su u onoj prvoj bez obzira na minus bili šampioni regionalnog Zapada, a u poslednjoj osigurali opstanak u drugoligaškom društvu, bez obzira na -6. U međuvremenu stigla je i tribina na popularni, i neobični stadion na samoj obali Vrbasa, pa je konačna egzekucija, činila se daleko. Ipak, uslijedila je veoma brzo.

Ne tako davno, Karanovac je igrao i 1/4 finale Kupa Republike Srpske, a četiri sezone uzastopno bio je i najveći gubitnik na regionalnom Zapadu, jer iako su po mišljenju mnogih igrali najljepši fudbal, uvijek su za dlaku ostajali bez plasmana u viši rang, koji je naizad stigao u petoj godini. Kako god bilo, Karanovac je po mmnogima imao najljepšu himnu, ili najinteresantniju, koju je komponovao Baja Mali Knindža, sa čuvenim refrenom “Oćeš problem moj sinovac, navrati u Karanovac”….

Kako to obično biva, ekipa se na raspala, veliki broj, gotovo svi, pojačali su druge klubove, a nama i vama ostaće u sjećanju neki antologijski mečevi Karanovca, koje je i naša kamera zabilježila, poput čuvenog boks meča sa Laušem,

….ili utakmice života sa Željezničar Sport team za prvaka regije, u kojoj je Branislav Krunić u poslednjim trenucima dono radost timu sa “Predgrađa”…..

….ili duela u Kupu Grada, tačnije u polufinalu, sa istim rivalom, kada je na golu Želje briljirao danas momak od milion maraka, golman Sarajeva Vladica Kovačević….

….ili slavlja povodom ulaska na drugoligaški Zapad…..

Ostaće mnogo toga zapisanog uz FK Karanovac, uz nadu da će se opet pisati o toj četi. Do tada ostaju sjećanja, ni prvi ni poslednji koji su stali, tako je to u fudbalu Srpske…..