Područna liga Gradiška završena je u vikendu iza nas, i kada je tabela dobila konačni izgled, desilo se da šampion neće u viši rang takmičenja!

Ekipa 13 Skojevki iz Grbavaca koja je bila najdominantnija ekipa tokom cijele sezone, i zasluženo se našla na vrhu “Kajzerice”, a titulu je proslavila još u prošlom kolu uputila je pismo namjere na adresu PFS Gradiška u kojem ih obavještava da klub zbog infrastrukture koja još uvijek nije završena na stadionu neće u viši rang takmičenja, a da bi prelaskom na neki alternativni stadion ostali bez svojih vjernih navijača, i žele da zbog tih svih navedenih razloga ostanu u “Kajzerici”, uz želju da već tokom sledeće sezone završe svlačionice i prateće objekte, kako bi mogli napasti ponovo regionalni Zapad!

Odustajenjem 13 Skojevki, ostaje dilema ko će u viši rang takmičenja, po tabeli sledeća ekipa je Kozara Turjak, potom Mladosti Bajinci, Kalemi Trebovljani, ali kako smo uspjeli saznati nito jedna ekipa se ne gura za prelazak u viši rang, uz obrazloženje da “oni” to žele, ali samo ako zasluže na zelenom terenu, nikako administrativnim putem.

Ukoliko zaista bude takva situacija, a sada je na čelnicima PFS Gradiška da procjene šta i kako, otvara se možda i prilika za Naprijed iz Banjaluke, koji je izborio opstanak na regionalnom Zapadu, ali zbog poznate situacije s Borcem, klub iz “Obilićeva” se iznenada našao ispod crte. Ukoliko klubovi iz Gradiške regije ne žele u viši rang, možda bi opstankom Naprijeda bila zadovoljena barem neka pravda, ako je ima u našem fudbalu……