Drugi memorijalni turnir “Nikola Dedić” održaće se 16. septembra na stadionu u Trnu sa početkom u 13 časova, u znak sjećanja na jednog od vođa navijača Crvene zvezde iz Republike Srpske.

Nikola je tragično nastradao prije dvije godine, ali na navijačkoj sceni, kako Republike Srpske, tako i Srbije njegovo ime često živi preko transparenata, skandiranja i navijačke pjesme najviše na utakmicama Crvene zvezde, ali i reprezentacije Srbije.

Njegovi prijatelji i rodbina odlučili su da pokrenu memorijalni turnir, koji je već prošle sezone našao na nevjerovatan odziv “delija” od Vardara do Triglava. Prošle godine nastupilo je 18 ekipa, a pobjednički pehar otišao je sastavu “rođeni”.

Nikola Dedić (2.9. 1994-24.9.2016)  smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći 2016. godine, sa tek navršene 22 godine života. Njegovo ime i danas odjekuje na sportskim terenima gdje igraju „crveno-beli“.  Počast su mu odali i navijači grčkog „Olimpijakosa“,   „Spartaka“ iz Moskve i još neke navijačke grupe koje su u bratskim odnosima sa navijačima najtrofejnijeg srpskog kluba.

Takođe, lik Nikole Dedića iscrtan je na muralima u Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini i Nišu.