Na području Semberije nestaju fudbalski klubovi!

Mora se priznati da je i u samim klubovima slaba organizacija rada, ali su  finansije ipak glavni problemi u svim klubovima od šeste do četvrte lige, dok je u ostalim rangovima nešto malo povoljnija slika. Sponzori se teško pronalaze. U OFS i PFS  Bijeljina koji rukovodi u ovim nižim rangovima klubovima je nametnuo velike troškove i oni se svakog dana povećavaju. Kad se njima postavi to pitanje odgovor je “Ko nema sredstva ne mora da se takmiči”. Da nema finansiranja iz gradskog budžeta u Semberiji bi  mnogi klubovi nestali. U navedenim savezima se samo brinu o ličnim interesima zaposlenih čije su plate vrlo visoke s obzirom na rad. Troškovi službenih lica (delegati, sudije, kontrolori…)  su stvarno previsoki. Sad predstoji i preregistracija i tu nisu imali milosti. Potrebno je platitu nove knjižice sa novim slikama, sa cijenom koja je prevelika. Mislimo da su se mogle iskoristiti stare knjižice da pečetom -oznakom preregistracija. Međutim to nije odgovaralo ljudima koji vode fudbal i klubovima su dali nove obaveze i namete.

Protekle jeseni iz Četvrte lige RS grupa Semberija je istupila ekipa Čelsi iz Donje Trnave, a ovih dana sa radom je prestao i FK Brodac iz istiomenog mjesta, takođe član ove lige.

Vjerovatno će biti još takvih, a mi bi volili  da ih ne bude…
Mnogi se pitaju zašto se igra fudbal i za koga. Mnogi i znaju odgovor “SAMO ZA SLUŽBENA LICA I ONE KOJI RADE U SAVEZU”. Dokle  će tako biti niko nezna, ali znaju oni koji su  tu u savezima zauzeli svoje mijesto i nikome ga ne prepuštaju. Divota je primati platu za rad, a za propuste u radu nikome ne   čak i sudske odluke ne mogu ništa.
Fudbal nam propada na svim nivoima i klubovima, čast izuzetcima……
Mijodrag Jakovljević