Ne prođe ni jedna sedmica a da se u Semberiji, tj. u fudbalskom sportu ne dogodi po neki skandal!

Naravno riječ je o takmičenju kojim rukovodi Opštinski fudbalski savez Bijeljina.

Protekle sedmice na utakmici Prve OL Istok između Bjeloševaca i Borca (Trnjaci) došlo je do opšte tuče igrača, trenera, publike!
Bilo je i povređenih, koji su preveženi u Dom zdravlja  da bi im se ukazala pomoć! Policija je takođe stigla, sačinila zapisnike i vjerovatno će biti i krivičnih prijava. Utakmica je prekinuta u 77. minutu kod rezultata 1:0 za Borac. Nadležni organi  su brzo reagovali, što je pozitivno. Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 sa obrazloženjem da su prekid izazvali gosti. Publika u terenu učestvuje u tuči, o kažnjavanju  terena nema ni riječi, što je nedopustivo…Možda griješimo, zavisi šta je napisao delegat Radomir Perić  koji je veliki poslušnik odgovornih u OFS Bijeljina.
Kažnjeni su trener i kapiten Borca zabranom vršenja funkcija u trajanju od 24, odnosno 12 mjeseci  i igrač Borca koji je učestvovao u tuči sa 4 utakmice zabrane igranja.
Već protekle nedelje novi skandal na prvenstvenj utakmici Batković-Bjeloševac. Prema nezvaničnim informacijama gosti su doputivali sa 9 igrača. Da bi se utakmica odigrala, Batković im posuđuje dva svoja igrača i utakmica je odigrana. Nije sporno da je Batković  bolji i pobijedio je sa 10:0. Šta je radio delegat, Miloš Tomanić, sudije Dragan Matović (koji je miljenik Batkovića) kao glavni i pomoćnici Dragiša Simikić i Miroslav Sekulić? Jednostavno ništa, jer kako kažu to nije njihov posao. To su dopustili samo da bi naplatili troškove….
Svakako da u ovom primjeru svi treba da budu kažnjeni i to rigorozno počevši od klubova, službenih lica, jednim klubovima se dozvoljava sve, a nekim  se strogo gledaju propisi. Kako će na ovo reagovati oni pošteni klubovi koji fudbal igraju iz zabave, razonode, viteštva….
I pošteni ljubitelji fudbala u mnogim sredinama su kivni na odgovorne u  OFS  koji godinama samo  crpi sredstva iz Gradskog budžeta, dajući ih svojim poslušnicima (delegati, sudije, komesari i drugo njihovi pomagači).
I ova vijest je došla od istinskih ljubitelja fudbala i vjerovaino je istinita. Ukoliko nije svakako da se očekuje demant oz OFS Bijeljina….