Koordinator Omladinskog pogona FK Tekstilac Dejan Plisnić potpisao je, zajedno sa sedam klubova iz dobojske regije, sporazum o saradnji sa Sindikalno edukativnim centrom /SEC/, banjalukčkom nevladinom organizacijom i Razvojnim centrom za mlade Beograd.

Nakon što je 10 dječaka derventskog kluba besplatno boravilo na Zlatiboru u okviru fudbalskog kampa, odlučeno je da se ova saradnja nastavi.

– Zajedno sa SEC-om već smo u oktobru odradili trodnevni boravak za ukupno 60 dječaka i 10 trenera, kao i dvodnevnu edukaciju za 10 trenera, takođe na Zlatiboru, tokom novembra. Sve troškove organizacija je obezbjedila preko projekata, tako da su učesnici imali plaćene troškove – naglašava Plisnić.

On dodaje da se na proljeće planira odlazak dvadesetak trenera na trodnevnu edukaciju u Kuću fudbala FSS u Staru Pazovu, kao i boravak na Zlatibor nove grupe od 60 mladih fudbalera.

Sporazumom, koji su potpisali i FK Sloga Doboj, FK Željezničar Doboj, FK Ljubić Prnjavor, ŠF Prijatelji Brod, OFK Sporting A.F. Teslić i FK Ilićka 01 Brčko, predviđeno je uspostavljanje saradnje ka obezbeđivanju boljih uslova za bavljenje sportom za djecu i mlade iz lokalnih zajednica, ka daljoj edukaciji djece i trenera, te umrežavanju svih uključenih strana iz lokalnih zajednica.

“Derventa Cafe”