Fudbaleri  Jedinstva će u srijedu od 16 časova u Žeravici ugostiti aktuelnog osvajača Kupa Republike Srpske ekipu Radnika iz Bijeljine.

Izabranici trenera Borisa Savića pokušaće da pomrse račune favorizovanom Radniku. Svijesni su da neće biti ni malo lako, da su Semberci bliže finalu. Ipak, ističu kako nisu bez šansi.

– Idemo da igramo fudbal, da se nadigravamo pa ćemo vidjeti šta će to donijeti. Radnik po meni u odnosu na sastav igra najbolji fudbal u zemlji i izuzetno cijenim Žižovića koji sigurno spada u red najboljih trenera na ovim prostorima. Poznajemo se dugo, zajedno smo na pro licenci i znam da će sigurno ozbiljno shvatiti utakmicu. Radnik je tim koji ima nekoliko dobrih individualaca, ali im je kolektiv najjača strana, što pokazuje činjenica da nisu izgubili ovog proljeća – ističe trener Jedistva Boris Savić.

Očekuje se da Ognjen Škorić bude dominantna figura utakmice sa premijerligašem iz Bijeljine.

– Naravno da respektujemo ekipu Radnika, ali mi igramo svaku utakmicu na pobjedu!  Naravno da u ovakvom meču ni sa nerješenim rezultatom ne bi bili nezadovoljni, jer ipak igramo protiv ekipe koja je peta u Premijer ligi i bori se za izlazak u Evropu. Radnik ima dosta dobrih igrača, tako da ne znam koga bih izdvojio. Mislim da su bijeljinci favoriti u ovom dvomeču, ali mi ćemo se potruditi da pokažemo da ove sezone igramo dobar i prepoznatljiv fudbal – rekao je najbolji strijelac Jedinstva iz Žeravice Ognjen Škorić.

Goran Popović