Treću godinu se nastavlja loša praksa imenovanja vršioca dužnosti na mjesta generalnog i izvršnih direktora u ŽRS. Samim tim ovakva praksa je nezakonita. Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici održanoj u Doboju, po ko zna koji put zaredom, imenovao vršioce dužnosti generalnog i izvršnih direktora.

Za v. d. generalnog direktora imenovan je Zoran Ilinčić koji je diplomu Elektrotehničkog fakulteta pribavljao u Doboju i Travniku, za v. d. izvršnog direktora osnovne djelatnosti, Operacija imenovan je Željko Radić, dok je za v. d. izvršnog direktora infrastrukture imenovan Dragan Zelenković.

Dobro upućeni članovi Nadzornog odbora tvrde da Ilinčić i Zelenković nebi bili ponovo imenovani da nije bilo lobiranja Dragana Savanovića i Živka Rudića, ali da je ostao bezuspješan njihov pokušaj da spriječe imenovanje drugog izvršnog direktora koji se ne uklapa u organizovani i najteže oblike kriminala prisutnog u ŽRS. Savanović se prema zvaničnim dokumentima u našem posjedu predstavlja kao izvršni direktor ili savjetnik v. d. generalnog direktora Zorana Ilinčića. Prema istom izvoru, Živko Rudić je desna ruka Savanovića u kreiranju kadrovske politike u ŽRS. Savanović je prije povlačenja sa dužnosti generalnog direktora ŽRS sa Rudićem zaključio Ugovor broj 21819 prema kome ovaj bivši republički saobraćajni inspektor, danas senilni starac, na ime konsultantskih usluga prima mjesečni iznos od 4.500 KM. Rudić po Savanovićevom nalogu odražuje najprljavije poslove, uključujući i prijetnje neposlušnima otkazima. Da apsurd bude veći Živko Rudić je aktivan član PDP a od osnivanja, od kada mu i kćerka u istoj Stranci ima status stalno zaposlenog lica. Rudić i Savanović su odogovorni za najmanje jedan višemilionski štetnan Ugovor po ŽRS zaključen u Savanovićevom mandatu.

Još jedan interesantan podatak dobor obaviješteni vežu uzz imena Savanovića i Rudića, njihov utjecaj na dva od osam sindikata koji djeluju u ŽRS, a ne sarađuju sa sindikalnom šestorkom, niti provode bilo koje druge aktivnosti.

Osim sakupljanja potpisa od zaposlenih po kancelarijama ŽRS u Banja Luci, u okviru peticije koju su pokrenuli odbornici Saveza za promjene u Skupštini Grada Banja Luka, protiv poskupljenja vode i parkinga u Banja Luci,  PDP ov sindikat nije imao drugih aktivnosti. Ni članovi DNS-ovog sindikata osim potpisivanja ove peticije drugih aktivnosti nisu imali.