Saša Ilić je novi predsjednik Fudbalskog kluba Sloga iz Srpca! On je na ovoj funkciji zamjenio Vladimira Gužvića, koji je čelno mjesto srbačkog drugoligaša predao zbog loših takmičarskih rezultata, ali i teškog finansijskog stanja. Podsjećamo, Sloga je prvi dio sezone na drugoligaškog zapada završila u donjem dijelu tabele sa 11 bodova.

U intervjuu za naš portal Saša Ilić je obrazložio svoje ambicije i dolazak na čelo kluba.

-Naravno da je funkcija predsjednika velika čast, ali još i veća obaveza. Prioritet će svakako biti da sve u i oko kluba funkcionise na najbolji način, a ako uhvatim vremena i ako bude potrebe, tu sam i kao igrač – započeo je priču Saša Ilić, koji je jesenas nosio dres trnske Sloge.

Kakve su ambicije Sloge ?

-Opstanak na drugoligaškom Zapadu! Uz taj cilje koji je realan, nastojaćemo  pružiti što kvalitetnije i atraktivnije utakmice kako bi vratili publiku na naš stadion.

Pošli ste očevim stopama (Neđo Ilić). Da li ga možete  nadmašiti ?

-Nadmašiti Neđu u ovom momentu? Jako teško!  Treba tu još puno truda i rada da se barem približim njegovom rezultatu.U svakom slučaju on mi stoji kao putokaz, ko zna šta sledeće vrijeme donosi.

 Da li će biti rekonstrukcije stadiona u Srpcu?

-Kao što je već poznato Sloga ima najbolji travnati teren u Republici Srpskoj, ali svlačionice nisu ni blizu tako dobre, tako da uz pomoć načelnika opštine krećemo u rekonstrukciju i sanaciju klupskih prostorija. Na taj način naš stadion u svakom pogledu dobio bi moderan izgled kakav ova opština i grad zaslužuju.

Hoće li  biti pojačanja ?

-Radimo na jačanju igračkog kadra i mogu vam obećati da će Sloga na proljeće igrati zapaženu ulogu. Ostali smo bez najboljeg strijelca Gužvića, ali bićemo jači na proljeće!

Pored vas ko će još biti u  Upravnom odboru i stručnom štabu ?

-Sledeće sedmice će se znati imena svih članova Upravnoga odbora, a to će sigurno biti ljudi koji vole i žele dobro Slogi, a i koji mogu pomoći!   Kada je u pitanju trener, imamo u opticaju 3-4 imena, ali i to će biti poznato do kraja sledeće sedmice.

G. Popović