Važna pobjeda šamčana u duelu sa Slobodom iz Novog Grada. Bio je to meč dva tima koja su imali sve poraze ovog proljeća, ali je Borac prekinuo crnu seriju.

Goste iz Novog Grada načeo je Hasanović u 23. minutu, a dokrajčio ih je Ignjatović udarcem glavom u 36. minutu, što je na kraju bio i konačan rezultat ovog meča.

Lijepu fudbalsku predstavu u Posavini pokvarili su crveni kartoni u finišu meča zbog međusobnog udaranja Milana Simeunovića i Alekse Dragića.

Izabranici trenera Nikole Nikića nalaze se na 12. pozciji sa 20 bodova, dok je Sloboda i dalje prilično visoko na petom mjestu sa 31 bodom na svom kontu.

BORAC (Š) – SLOBODA (NG) 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Hasanović (23), 2:0 Ignjatović (36). Stadion: Gradski. Gledalaca: 200. Sudija: Dragan Todić. Pomoćnici: Stanko Todorović i Danijel Mićić (svi iz Doboja). Delegat: Mladen Ličina (Prijedor). Kontrolor: Veljko Salamić (Prijedor). Žuti kartoni: Milićević, Dujmušić, Mićić (Borac), Ćulibrk, Novaković (Sloboda). Crveni kartoni: Milan Simeunović (Borac) u 81. minutu, Aleksa Dragić (Sloboda) u 81. minutu.

Borac (Š): Gluhić, Ignjatović, Dujmušić (od 72. Maslić), Simeunović, Hasanović (od 81. Josipović), Čeliković, Pivašević, Milićević, Ćosović (od 76. Jaćimović), Zurapović, Mićić.

Sloboda (NG): Kondić, Starčević, Ćulibrk, Dragić, Pačavra, Vučen, Bajraktarević (od 37. Nedimović), Davidović, Ćulibrk (od 84. Stupar), Vejnović, Novaković.