Piše: Veljko Malić, dipl.inž.el.

Prosto nevjerovatno šta sve uprava Borca doživljava u posljednje vrijeme, počev od neuspjelog  Javnog koncerta u dvorani Borik, zatim Donatorske večeri  te fijaska u organizaciji teniskog meča Bojinović-Stupar. To sve govori o Borcu kao seoskom klubu. Ovome treba još dodati činjenicu (U pitanju je jedan čovjek-Marinko Umičević) da su otjerani najbolji sportisti, odnosno sportski radnici, počev od Igora Rađenovića, Nebojše Golića, Gorana Malića te najbolji igrač Kluba Srđan Trivundža, po kome je Borac bio prepoznatljiv.

Kao dugogodišnji rukometni radnik sada ne želim (već kasnije) da govorim o mojim referensama o kojima Marinko Umičević i Vladimir Branković mogu samo da sanjaju!

Ne mogu da ne spomenem nedavno održani odbojkaški meč  reprezentacija Srbije i Bugarske u Banjaluci. Dobra organizacija i puno gledalište zadalo je najveći  šamar sportu Banjaluke i Borcu. Kako???

Sportsku dvoranu za prvenstvene utakmice koristi samo rukometni klub Borac, jer ostali klubovi dvoranskog sporta igraju u drugim dvoranama u  Banjaluci.

Kada su treninzi u pitanju Borac trenutno trenira u Čelincu, jer im je zabranjen pristup u dvorani OŠ”Borislav Stanković” te KAMPUS-u radi dugovanja koja su nastala sa ovom upravom. Treninzi u Čelincu se ne obavljaju u punom sastavu, jer pojedini igrači prvog tima nisu u mogučnosti da svakodnevno treniraju izvan Banjaluke, odnosno nemaju sredstava za obezbjeđenje prevoza do Čelinca.

U jednom nevezanom razgovoru na spomenutoj odbojkaškoj utakmici sa prisutnim sagovornikom, na temu kako to da kada prvenstvene utakmice igra RK “Borac”, da je prisutno između 50 do 100 gledalaca, a da na utakmicama odbojke, koja nije u Banjaluci tako popularna, dvorana bude puna!?

Moj sagovornik, koji je inače prisutan na svim utakmicama koje se igraju u dvorani Borik, odgovorio mi je kao iz topa!

Kriva je nova uprava rukometnog kluba “Borac”!!!

Prvo što je Marinko Umičević otjerao iz Kluba najbolji kadar i što u Klubu sprovodi svoju seosku politiku.Posebna prića je i to što ga je skoro jedan portal prozvao da je facifikovao diplomu više škole te  da se lakta na sve funkcije u Gradu. Čak je bilo i pokušaja kandidature za  gradonačelnika Banjaluke!!!

Moj sagovornik kaže, sa  čim se i ja slažem, da je Marinku najviše valjao sistem TITO-PARTIJA, a sada taj sistem pljuje na svakom koraku.

Takođe se pitam koliko sati ima dan Marinka Umičevića i kako stiže na svefunkcije koje obavlja u Gradu???

-Imenovan je za Senatora. Čime je on to zaslužio da bude imenovan za senator tj. sa kojim to referencama raspolaže (falcifikator).

-Isti je savjetnik Predsjednika RS za privredu, a privrede nigdje!?

-Odbornik je Grada Banjaluka . To mu nije dovoljno pa se gura da bude narodni poslanik u BiH.

-Trenutno je nelegalni predsjednik UO Rukometnog saveza RS (vodi se sudski proces). Na tu funkciju je došao nelegalnim putem kao  kadar Doboja (živi i radi u Banjaluci). Pitam se imali veće sramote od toga, ali očito to njemu ne smeta.

-Na osnovu predhodne funkcije (opet nezakonito) postao je i član IO RS BiH. Stalno prijeti da će dovesti policiju u  RS RS i RS BiH. Morao bi prvo dovesti policiju u RK “Borac”. Stalno tvrdi da su mu djeca Borca na teretu, a roditelji te djece snose sve troškove tj. treninga, utakmica, prevoza, dvorane i sl. Ovde se postavlja pitanje Marinku, gdje  je taj novac i kako se knjiži (mjesečno 50,00 KM po djetetu). Neka policija samo to utvrdi!?

-Član je  FK “Borac”.

-Potpredsjednik je kuglaškog kluba “Borac”.

-Član UO KK “Mladi Krajišnik”

-Na kraju koliko mi je poznato, predsjednik KKI “Vrbas”. Nevjerovatno, njegov dolazak u RK“Borac” vezan je za njegov umobolni stav da KKI “Vrbas” u Banjaluci treba da budeu svemu  ispred Borca. Na taj način uništava Klub koji je poznat širom Svijeta!!!

Preduzeo sam neke korake da se nezakonito djelovanje Marinka Umičevića donekle suzbije te sam podnio  Prijavu Republičkoj komisiji za sprečavanje sukoba interesa.

Mogu slobodno da konstatujem da Marinko Umičević i njegov satelit Vladimir Branković nemaju veze sa organizacijom sportskih klubova, odnosno sa sportom.

Danas, i pored svega  RK “Borac” ima pristojnu ekipu i trebao bi imati primat u BiH. Ako to ne ostvari zna se ko su krivci (Marinko Umičević i Vladimir Branković).

Na kraju mi moj sagovornik reče i to da RK “Borac” nema zvučnikh imena i da tu nema naporedka te da se boji da Borac neće imati ni tih 100 gledalaca.

Poslije ovih razgovora otvorila su mi se i mnoga druga pitanja, među kojima je i moj status direktora preduzeća “Borac BL Handtrading” d.o.o. kojeg je osnovao Klub. Taj isti Marinko Umičević, poslije Igora Babića, nije ništa učinio da mi se moj status pravno reguliše. Obojica su mi onemogučila rad  u tom preduzeću, koje i dalje postoji!!! Preduzeće je pozitivno poslovalo tj. Klubu obezbjeđivalo sredstva za takmičenje, ali zbog toga što sam imao puni uvid u sponzorstva i donatorstva onemogučen mi je rad tj. spriječen mi je ulazak u prostorije Kluba tj. preduzeća. Sve će ovo uskoro biti na sudskom procesu, gdje ću tražiti izgubljenu dobit oko 100.000,00 KM.

Za sada toliko. Ima toga još puno!!!