Nakon izborenog plasmana u finale Kupa BiH, te sjajne igre i sigurne pobjede nad Željezničarom od 2:0, fudbaleri Krupe gostuju u subotu u Širokom Brijegu gdje će, sa istoimenim domaćinom, odmjeriti snage u meču sedmog kola Lige za prvaka.

Strateg Krupljana, Slobodan Starčević, ponovo je u prilici da, uoči prvog susreta finala Kupa BiH, u srijedu na ”Grbavici”, odmori neke od igrača koji su iznijeli najveći teret u dosadašnjem dijelu sezone što će on, zasigurno, i učiniti.

– Ono što je sigurno, to je da ćemo na ”Pecari” nastupiti u jednom kombinovanom sastavu kako bih odmorio neke od naših najvažnijih fudbalera za finale Kupa. To, naravno, ne znači da ćemo se mi unaprijed predati, već očekujem da igrači koji dobiju priliku, pokušaju da je iskoriste i da se nametnu za kraj sezone. Mene lično raduje povratak Ajdina Redžića koji će sigurno zaigrati, a šansu će dobiti i Stefan Savić i oporavljeni Slobodan Milanović. Nadam se da ćemo prikazati dobru igru i ostvariti pozitivan rezultat – pojasnio je Starčević.

KRUPA: Kutić – Nikodijević, Aleksić, Vukotić, Makitan, Maksimović – Redžić, Savić – Marjanović, Fajić, Milanović. Trener: Slobodan Starčević.

Nedostaju: Dujaković, Mirosavljević (tri žuta kartona), Ljubenović (povreda).