Naši izvori sa lica mjesta i iz Područnog fudbalskog saveza Banja Luka, detaljno su opisali pravu dramu koja se odvijala na spotskom terenu i kancelariji PFS Banja Luka poslije fizičkog napada u kome je sudija pretrpio fizičku i psihičku bol.

U 6. minutu utakmice igrane u okviru studentskih sportskih igara između ekipa Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta i Ekonomskog fakulteta igrač Ekonomskog fakulteta je uhvatio loptu rukama, a sudija je istovremeno pištaljkom pekinuo igru. Nije ni uspio pokazati za koju je ekipu dosudio aut, na njega je već nasrnuo Stevan Trninić. Sudija Mladen Đokić mu je dodijelio crveni karton, a on mu je istrgao  pištaljku iz usta i sa njom se uputio na tribine.  Trninić je nasrnuo na sudiju gurajući ga  unazad istovremeno ga držeći   za vrat, a Stevanov brat Banko ga je udarao otvorenom šakom u potiljak. Nakon drugog Brankovog  udarca u potiljak, Mladena je oblila krv. Sudija je od posljedica udaranja u potiljak vidljivo uzdrman i uznemiren sa čudnim, pomalo paničnim ponašanjem.

Ovako su izgledali glava sa šavovima Branka Đokića, krvavi dres poslije incidenta, te izvještaj ljekara

  

   

Iz Podučnog fudbalskog saveza Banja Luka nam je potvrđeno da su nanijete povrede glave Mladenu Đokiću, sudiji utakmice  koju je sudio po nalogu Sudijske organizacije Banja Luka. Prema infomaciji istog izvora, Disciplinska komisija Područnog fudbalskog saveza Banja Luka, će u skladu sa utvrđenim obavezama protiv nasilnika podnijeti prekršajne ili krivične prijave pravosudnim ili drugim nadležnim organima, a prema vlastitoj procjeni. U slučaju ako se utvrdi da su nasilnici  registrovani kao sudije ili igrači u registracionom savezu Banja Luka, biće disciplinski procesuirani. Nasilnike od procesuiranja neće spasiti socijalni status niti  porijeklo. Umjesto potvrde ili demanta informacije da je policija prilikom uviđaja zahtjevala od sudije da odustane od prijave ili će i sam biti prijavljen, naš sagovornik iz Područnog fudbalskog saveza Banja Luka nam je rekao, borićemo se naš sudija je bio životno ugrožen, ne vjerujem, nema ni najmanjeg osnova za procesuiranje sudije, nikome ne trebaju afere, najmanje policiji.